Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Marti 14 Mai 2024 - 14587
Atentie la scaldat!

Odata cu incalzirea vremii, creste si numarul persoanelor care aleg sa-si petreaca timpul liber in apropierea cursurilor de apa si a lacurilor.. Tinand cont de faptul ca, o parte din aceste zone sunt neamenajate, creste pericolul de inec si accidente. 

            In acest context, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" al judetului Bistrita - Nasaud informeaza cetatenii cu o serie de reguli si masuri ce trebuie respectate in scopul prevenirii acestor evenimente nedorite:
            - frecventati doar locurile special amenajate pentru inot si scaldat;

            - respectati intotdeauna recomandarile salvamarului/administratorului locului de agrement;

            - evitati scaldatul in lacuri sau alte cursuri de apa unde malurile sunt abrupte, curentii foarte puternici, albiile namoloase sau pline cu plante, pietre, crengi si trunchiuri de copaci;

            - nu realizati acte de teribilism prin plonjarea de pe stanci, poduri sau alte elemente de constructii;
            - nu intrati in apa rece infierbantati, dupa ce ati stat foarte mult timp la soare;

            - nu va aventurati in apa cand sunteti in stare de ebrietate, seara tarziu sau pe timp de noapte;

            - sa nu lasati copiii nesupravegheati langa si in apa. Ei se vor scalda numai sub controlul parintilor sau altor persoane mature.

Totodata, cetatenii au obligatia sa respecte panourile de avertizare "Scaldatul interzis, pericol de inec" si sa constientizeze riscurile la care se expun atunci cand se scalda in locuri neamenajate pentru ca plata unei clipe de neatentie poate fi o viata.

 

 INFORMARE SI RELATII PUBLICE ISU "BISTRITA"

.

Foto - arhiva Marius Chiuzan.

0 comentarii2793 vizualizări08 iunie 2015




rss 2.0
rss 2.0