Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Marti 11 Mai 2021 - 14587
Recital de exceptie a Muzicii Militare din Bistrita.(40 de poze)

In 1 iunie s-a sarbatorit Ziua Muzicilor Militare din Romania, prilej cu care fanfara si orchestra Garnizoanei militare Bistrita au oferit un recital de exceptie in parcul municipiului Bistrita. La concertul de la Filigoria din parcul municipal au asistat in treacat sau in stationare sute de bistriteni, dornici sa asculte marsuri, valsuri, tangouri si alte piese interpretate cu maiestrie de muzicantii Batalianului 405 Sprijin Logistic "NASAUD" din Bistrita din cadrul Brigazii 81 Mecanizate - batalion condus de colonel inginer Ioan-Vasile Olah. La eveniment a asistat si loctiitorul comandantului Brigazii 81 Mecanizata, colonelul Ioan Marian Cristurean,  alaturi de ofiteri, subofiteri si familii ale militarilor bistriteni. Orchestratia, aranjamentul muzical, au fost asigurate de catre dirijorii muzicii militare Bistrita: lt. Florin Sanaploianu si plt.adj. Bogdan Bejinaru.

Recitalul muzicii militare Bistrita a fost indelung aplaudat de bistritenii care si-au exprimat clar dorinta ca asemenea evenimente sa fie cat mai dese in municipiul nostru, chiar daca aceste recitaluri implica un efort deosebit din partea muzicantilor militari dar si a conducerii garnizoanei care trebuie sa gaseasca solutii pentru dotarea cu materiale specifice, in special instrumente deoarece unele instrumente de suflat din cadrul fanfarei au o varsta venerabila de 30-40 de ani si astfel se impune inlocuirea lor cu altele noi.

Concertul de ieri se inscrie in lunga traditie a muzicii militare romane, care a fost alaturi de ostasi atat pe campurile de lupta cat si la activitatile si ceremoniile curente, precum si la festivitatiile civile, unde prin seriozitate si prestanta au ridicat moralul cetatenilor si au adus faima armatei roamne.

 

 

Marius Chiuzan

.

0 comentarii2947 vizualizări02 iulie 2015
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0