Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Duminica 21 Iulie 2024 - 14587
28 de detinuti custodiati de Penitenciarul Bistrita s-au calificat in meseria de lucrator in constructii.

Ei au sustinut luni, 27.07.2015, examenul de finalizare a unui curs de calificare profesionala.  In urma absolvirii cursului, vor primi un certificat de calificare recunoscut la nivelul Uniunii Europene. Cursul de calificare a fost initiat in luna ianuarie a acestui an, in cadrul proiectului "LIN 2013 - Libertate prin integrare", proiect finantat din Fondul Social European, prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013, Axa prioritara 6 - Promovarea incluziunii sociale, Domeniul major de interventie 6.2 - Imbunatatirea accesului si participarii grupurilor vulnerabile pe piata muncii.

 In cadrul acestui proiect, incepand cu data de 27.07.2015, se va desfasura un nou curs de calificare profesionala in domeniul constructiilor, la care vor participa 28 de detinuti.

 Proiectele implementate de Fundatia "Mara" Deva, ofera programe de motivare, consiliere si formare profesionala unui grup tinta de peste 770 de persoane private de libertate din trei penitenciare (Barcea Mare, Drobeta Turnu Severin si Bistrita).

 Derularea cursurilor de calificare profesionala in penitenciar urmareste cresterea competentelor profesionale si crearea de oportunitati pe piata muncii pentru persoanele care au executat o pedeapsa privativa de libertate, facilitandu-se, astfel, reintegrarea sociala a acestora.

 

Subcomisar de penitenciare Cosmin PARAUAN

Purtator de cuvant

 

 

 

Telefon: 0263/238.175

 e-mail: cosmin.parauan@anp.gov.ro

0 comentarii2821 vizualizări28 iulie 2015
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0