Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Vineri 29 Martie 2024 - 14587
Prietenii jandarmilor prezenti si in acest an la Centrul de Agrement din Singeorz - Bai.

Pe parcursul vacantei scolare din aceasta vara, Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Bistrita - Nasaud organizeaza la Centrul de Agrement din Singeorz - Bai, tabara tematica "Prietenul jandarmului" si are loc in perioada 24 - 30 iulie. Copiii si tinerii care se afla cazati in aceasta perioada la Centrul de Agrement, au avut parte de vizita jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Bistrita - Nasaud. Jandarmii le-au prezentat copiilor si tinerilor, aspecte generale legate de atributiile Jandarmeriei Bistrita - Nasaud si mai ales aspecte legate de petrecerea vacantei in conditii de siguranta, protectia mediului, atat pe perioada in care se afla cu parintii cat si atunci cand se afla in astfel de locatii doar cu profesorii insotitori.

In prima zi, jandarmii de la Postul Montan Rodna au prezentat tehnici de acordare a primului ajutor cat si tehnica din dotarea Jandarmeriei Montane, respectiv, echipamentul individual si colectiv, tehnica de comunicatii si mijloacele auto de deplasare, precum si un exercitiu demonstrativ de salvare, a unei persoane ranite in teren muntos, iar in cea de a doua zi, jandarmii din cadrul Detasamentului 1 Mobil Bistrita, au prezentat exercitii demonstrative de autoaparare specifice structurii de interventie - imobilizarea unei persoane folosind tehnica din dotare, tehnici de incatusare, extractia din autoturism unei persoane, perchezitia si controlul corporal. A fost prezentata tehnica de interventie din dotare, iar cu ajutorul cainilor de serviciu au fost executate exercitii demonstrative de aparare a conductorului, paza unui obiectiv si disciplina cainelui de serviciu.

La activitatile prilejuite de acest eveniment, au participat tineri  atat din tara cat si din Germania si Polonia, in total peste 90 de adolescenti, grupuri organizate din judetele Vrancea, Tulcea, Buzau si Bistrita - Nasaud.

La finalul expunerilor, celor prezenti le-au fost inmanate pliante cu principalele atributiuni ale Jandarmeriei Romane si au fost facute poze cu personalul inspectoratului, cu tehnica din dotare si cu cainii de serviciu.

 

 Compartiment Informare, Relatii Publice si cu Publicul.

0 comentarii2835 vizualizări30 iulie 2015




rss 2.0
rss 2.0