Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Marti 11 Mai 2021 - 14587
20 de persoane private de libertate au sustinut examenul de finalizare a cursului de calificare profesionala.

Azi, in Penitenciarul Bistrita, 20 de persoane private de libertate au sustinut examenul de finalizare a cursului de calificare profesionala in meseria de tamplar, dulgher, parchetar. Cursul a fost derulat din data de 05.10.2010, in baza protocolului de colaborare incheiat intre Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Bistrita-Nasaud si Penitenciarul Bistrita.

Persoanele private de libertate care au fost selectate pentru participarea la acest curs au indeplinit in mod cumulativ urmatoarele conditii: erau condamnate definitiv,  aveau nivelul de studii de minim 8 clase, perioada de executat din pedeapsa era cel putin egala cu durata cursului de calificare si cel mult 9 luni, pana la discutarea in comisia de liberare conditionata.

In urma unui sustinerii unui examen care a urmarit evaluarea cunostintelor dobandite pe durata cursului, cele de 20 persoane private de libertate au obtinut note de trecere, urmand sa primeasca un certificat de calificare, acreditat de AJOFM Bistrita-Nasaud si recunoscut la nivelul Uniunii Europene. Totodata, persoanele private de libertate absolvente ale acestui curs vor beneficia de 30 zile considerate executate din pedeapsa, conform prevederilor Legii 275/2006 privind executarea pedepselor privative de libertate.   

Cursurile de calificare derulate in penitenciar fac parte din sfera activitatilor de formare profesionala, puse la dispozitia persoanelor private de libertate prin intermediul Serviciului de Educatie si Asistenta Psihosociala  a Penitenciarului Bistrita.

Obiectivele derularii acestor activitati constau in cresterea competentelor profesionale si crearea de oportunitati pe piata muncii pentru persoanele care au executat o pedeapsa privativa de libertate, facilitandu-se, astfel, reintegrarea sociala a acestora.

Pentru informatii suplimentare desemnam ca persoana de contact pe subinspector de penitenciare Laura Opris, purtator de cuvant, telefon 0263-238175, fax 0263-234439, e-mail lopris@dgp.ro.

 

 

PURTATOR DE CUVANT

PENITENCIARUL BISTRITA

Subinspector de penitenciare

LAURA OPRIS

 

 

 

ROMANIA, Bistrita, Str. Tarpiului, nr. 22, jud. Bistrita - Nasaud

Telefon: 0263 238175 - 238082 / Fax: 0263 234439 / E-mail: lsiman@dgp.ro/ Pagina web: www.penitenciarulbistrita.ro

0 comentarii2821 vizualizări03 martie 2011
rss 2.0
rss 2.0