Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Duminica 21 Iulie 2024 - 14587
Competente noi pentru jandarmi: infractiuni silvice, fondului cinegetic si controlul materialelor lemnoase.

Prin legea nr. 149 din 2015, privind modificarea si completatarea legii vanatorii si a protectiei fondului cinegetic (legea 409/2006), lucratorii Jandarmeriei Romane sunt abilitati, sa constate fapte ce constituie infractiuni si contraventii in domeniul cinegetic. In executarea atributiilor prevazute de lege, jandarmii vor colabora cu personalul ce are atributii in domeniul cinegetic.

             In acest sens la sediul Jandarmeriei Bistrita-Nasaud s-a desfasurat o intalnire cu reprezentanti ai Comisariatului de Regim Silvic si Cinegetic Cluj-Napoca, fiind discutate particularitatile privind constatarea infractiunilor si contraventiilor la regimul cinegetic, urmand a fi executate in teren si actiunile specifice pentru  protectia fondului cinegetic.

              De asemenea, in urma modificarii si completarii Codului Silvic prin legea nr.133/2015, ofiterii si subofiterii din Jandarmeria Romana au primit competenta de a constata infractiuni silvice si de a efectua controlul circulatiei materialelor lemnoase.

              Materialele lemnoase, indiferent de provenienta lor, se transporta numai insotite de documente specifice de transport, din care sa rezulte cu certitudine legalitatea provenientei acestora.

            Materialele lemnoase gasite in circulatie fara documentele specifice de transport, cu documente specifice de transport a caror valabilitate a expirat sau care nu au inscrisa provenienta legala, se confisca si se valorifica potrivit legii.

 

              Compartiment Informare, Relatii Publice si cu Publicul 

0 comentarii2940 vizualizări20 august 2015
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0