Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Joi 18 Aprilie 2024 - 14587
4 ANI DE LA INFIINTAREA SUBUNITATII DE INTERVENTIE DIN SINGEORZ - BAI.

Ziua de 15 Septembrie are o semnificatie speciala pentru cadrele Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" al judetului Bistrita - Nasaud: aniversarea a patru de ani de la infiintarea subunitatii din orasul Singeorz Bai, a treia Garda de Interventie din componenta Sectiei de Pompieri Nasaud, dupa cele de la Beclean, respectiv Nasaud. Este un moment deosebit si un motiv in plus sa ne reamintim de cei care s-au pus in slujba semenilor intreaga lor pricepere.

Nu este pentru prima data cand comunitatea sangeorzeana interactioneaza cu echipaje specializate in domeniul situatiilor de urgenta pentru ca tot aici a fost operationalizat primul echipaj SMURD de prim ajutor din judetul Bistrita Nasaud, in data de 3 noiembrie 2008.

Subunitatea a fost infiintata cu sprijinul Primariei Singeorz - Bai care a pus la dispozitie sediul in care functioneaza si astazi garda de interventie si a acordat sprijin la amenajarea acesteia.

Primul comandant garzii de interventie a fost sublocotenent Gabor Ciprian, actualmente locotenent, in perioada 15.09.2011 - 09.01.2013, iar din 9 ianuarie 2013 si pana in prezent, comanda este asigurata de lt. Ott Nistor Ioan.

Subunitatea are in dotare doua autospeciale de stingere cu apa si spuma, autospeciala tip B2 - SMURD de prim ajutor, modul de descarcerare, barca, motopompe si alte accesorii de prima interventie si pot indeplinii cu succes majoritatea misiunilor inspectoratului.

In cei patru de ani de activitate, pompierii militari din aceasta garda de interventie au executat peste 5000 de misiuni de acordare a asistentei medicale de urgenta, stingere a incendiilor, salvare persoane, animale si alte misiuni specifice ca urmare a situatiilor de urgenta generate de fenomenele meteorologice, fiind un sprijin real pentru comunitatile din zona. La acestea se adauga cele aproximativ 2000 de interventii  de acordarea asistentei medicale prespitalicesti executate din 2008 si pana la operationalizarea garzii de interventie.

 

INFORMARE SI RELATII PUBLICE ISU "BISTRITA".

0 comentarii2940 vizualizări15 septembrie 2015




rss 2.0
rss 2.0