Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Joi 18 Aprilie 2024 - 14587
EXERCITIU CU FORTE SI MIJLOACE IN TEREN - ALPINA BLAZNA.

Joi, 24 septembrie a.c., Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" a organizat un exercitiu cu forte si mijloace in teren la Complexul Turistic Alpina Blazna, comuna Sant. In ultimii ani, subunitatile profesioniste pentru situatii de urgenta au fost solicitate, in repetate randuri, la evenimente generate de producerea unor incendii la pensiuni turistice sau pentru a salva persoane din situatii limita, dupa ce au ajuns  in zone montane greu accesibile, cu sau fara mijloace de transport.

Tocmai din aceste considerente, exercitiul a avut doua scenarii: un incendiu izbucnit la pensiunea "Vio" din complexul turistic Alpina Blazna, cu doua victime surprinse intr-o camera si un accident rutier in urma caruia un autoturism a parasit calea de acces, ajungand intr-o prapastie, cu doua victime ramase incarcerate.

Au fost alertate subunitatea de interventie din Singeorz - Bai, cu doua echipaje de stingere si un echipaj de prim ajutor, in cooperare cu autospecialele de interventie apartinand pompierilor voluntari din cadrul S.V.S.U. Sant si Rodna. Pe langa acestea, pentru scenariul exercitiului care prevedea extragerea victimelor ramase incarcerate in autoturismul ajuns in prapastie, au fost alocate un echipaj de descarcerare grea din cadrul Detasamentului de Pompieri Bistrita si grupa de suport logistic de la nivelul unitatii noastre.

In cadrul aceluiasi exercitiu au fost verificate capabilitatile operative alocate in cazul situatiilor de urgenta de amploare, actiune sprijinita prin participarea Punctului de comanda mobil din cadrul ISU Maramures.

Exercitiul a cuprins toate etapele, de la planificare, recunoastere, executare si pana la evaluarea misiunii, parte care a radiografiat aspectele ce tin de anuntarea evenimentelor, alarmarea fortelor de interventie, gestionarea situatiilor de urgenta, cooperarea fortelor in teren etc.

 

INFORMARE SI RELATII PUBLICE ISU "BISTRITA".

0 comentarii3234 vizualizări25 septembrie 2015




rss 2.0
rss 2.0