Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Joi 18 Aprilie 2024 - 14587
ZIUA VETERANILOR din Teatrele de Operatii.

Conform Legii 150/2014 privind modificarea si completarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 82/2006, pentru recunoasterea meritelor personalului armatei participant la actiuni militare si acordarea unor drepturi acestuia si urmasilor celui decedat, s-a instituit la data de 11 noiembrie Ziua Veteranilor, in semn de recunostinta pentru sacrificiul militarilor care au participat la misiuni in afara teritoriului statului roman, avand ca obiectiv limitarea actiunilor teroriste.

In data de 11 noiembrie a.c. va avea loc in toata tara un eveniment comemorativ la mormintele tuturor celor 26 militari romani care au cazut in Teatrele de Operatii, in intervalele 1996-2015.

Astfel, in garnizoana Bistrita, la cimitirul ortodox va avea loc in data de 11 noiembrie, incepand  cu ora 12.00, comemorarea eroului sublocotenent (post-mortem) Filip Petru Cristian, cazut la datorie in Teatrul de Operatii din Afganistan, in data de 01.10.2015, in prezenta comandantului Brigazii 81 Mecanizata "General GRIGORE BALAN", colonel Iulian BERDILA, a oficialitatilor publice locale, a sefilor institutiilor locale ale sistemului national de aparare, paza si ordine publica din municipiul Bistrita, a rudelor, prietenilor si a invitatilor la acest eveniment.

De asemenea, tot in aceeasi data va avea loc acelasi evenimentul comemorativ si la mormantul sublocotenentului (post-mortem) Sfeches Marius Florin din localitatea Sintereag, judetul Bistrita-Nasaud, unde vor participa reprezentanti ai Batalionului 812 Infanterie "BISTRITA".

 

 

OFITER CU INFORMAREA SI RELATIILE  PUBLICE  LA U.M. 01331 BISTRITA   

 Locotenent-colonel   Florin APAFAIAN

0 comentarii2828 vizualizări10 noiembrie 2015




rss 2.0
rss 2.0