Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Vineri 14 Iunie 2024 - 14587
Urmarile fenomenelor meteorologice din ultimele zile.

Conform atentionarii de COD GALBEN emisa de catre Administratia Nationala de Meteorologie, pentru intervalul 21-22 noiembrie 2015,  in 16 judete din tara (Alba, Arad, Bihor, Bistrita-Nasaud, Caras-Severin, Cluj, Gorj, Harghita, Hunedoara, Mehedinti, Mures, Timis, Neamt, Satu Mare, Salaj si Suceava) au fost anuntate  ploi insemnate cantitativ, intensificari ale vantului, precum si  ninsori in zonele montane si submontane.

De asemenea, pentru judetele  Bistrita-Nasaud, Bihor, Cluj, Maramures si Salaj, pentru care s-a emis avertizare de COD PORTOCALIU, au fost anuntate posibile acumulari ale cantitatilor de apa care pot depasi local 50l/mp si izolat 70l/mp.

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta  Bistrita - Nasaud a transmis autoritatilor publice locale avertizarile si impreuna au monitorizat situatia operativa de pe raza judetului, mai ales in punctele in care riscul producerii unor situatii de urgenta era crescut.

Astfel, pana duminica, 22 noiembrie 2015, ora 13.00, au fost inregistrate urmatoarele situatii:

  • Drumul national 17 C, in apropierea localitatii Romuli, pe o distanta de cca. 5 m, a fost afectata marginea partii carosabile;
  • Pe raza localitatii Maieru au fost afectate un pod pe Valea Aniesului, cca. 200 m drum comunal si 1 km de drum forestier (aluviuni);
  • Pe raza localitatii Singeorz Bai au fost afectate de aluviuni cca. 400 m strazi, drum forestier pe o distanta de 500 m, un pod, 12 podete si inundate cca. 10 ha teren arabil;

 Mentionam faptul ca niciuna dintre aceste cai de acces nu au fost blocate ciculatiei. Astazi, 22 noiembrie 2015, ora 09.00, judetul Bistrita Nasaud a iesit de sub avertizarea COD PORTOCALIU. In continuare, Comitetul Judeatean pentru Situatii de Urgenta si autoritatile publice locale monitorizeaza situatia operativa de pe raza judetului Bistrita - Nasaud.

 

 

Persoana de contact: purtator de cuvant - plt. maj. Marius RUS 0758226177       

0 comentarii2800 vizualizări22 noiembrie 2015
rss 2.0
rss 2.0