Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Luni 22 Iulie 2024 - 14587
Controale la locatiile cu destinatia comert, cultura sau turism.

In baza planului de masuri privind controalele de prevenire a situatiilor de urgenta la obiective cu afluenta de persoane din categoria cluburi, baruri discoteci, obiective destinate comertului ori culturii, sali de spectacole din judet, in perioada 05.11 - 22.11.2015, inspectorii de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" al judetului Bistrita - Nasaud au organizat si desfasurat o serie de actiuni de control.
            S-au executat un numar de 75 de actiuni inopinate (dintre care 17 pe timp de noapte, in intervalul 00.00 - 04.00) in mai multe locatii de pe raza judetului Bistrita - Nasaud. Sase obiective au fost gasite inchise. In cadrul controalelor, inspectorii de prevenire au depistat 222 de incalcari ale normelor de aparare impotriva incendiilor, 59 dintre acestea fiind solutionate pe timpul controalelor si au fost aplicate 177 de sanctiuni contraventionale, dintre care 139 "Avertisment" si 38 de amenzi contraventionale in valoare de 260.600 lei.            Actiunile de control au fost desfasurate cu sprijinul Inspectoratului Judetean de Politiei si Inspectoratului Judetean de Jandarmi. 

            Principalele nereguli identificate in teren au constat in: lipsa autorizatiei de securitate la incendiu, deficiente privind existenta si functionalitatea mijloacelor tehnice de aparare impotriva incendiilor, deficiente privind organizarea activitatii de aparare impotriva incendiilor, nereguli din punct de vedere al prevenirii situatiilor de urgenta, avand caracter tehnic. 

            Deficientele constatate la spatiile controlate in intervalul 05 - 22 noiembrie a.c. nu s-au incadrat in categoria celor prevazute in Hotararea de Guvern nr.915 /2015 privind stabilirea criteriilor pentru oprirea functionarii ori utilizarii constructiilor sau amenajarilor determinate de incalcarea grava a cerintei de securitate la incendiu in ceea ce priveste periclitarea vietii ocupantilor si fortelor de interventie, neasigurarea stabilitatii elementelor portante, respectiv a limitarii propagarii focului si fumului in interiorul edificiului si la vecinatati

INFORMARE SI RELATII PUBLICE ISU "BISTRITA".

 

Foto - arhiva Marius Chiuzan.

0 comentarii2912 vizualizări24 noiembrie 2015
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0