Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Sambata 22 Iunie 2024 - 14587
Doua persoane, aflate in pericol in zona Pasul Rotunda - salvate de jandarmii montani Rodna!

Duminica, 29 noiembrie a.c., in jurul orei 13.30, jandarmii montani din Rodna aflati intr-o actiune de patrulare in zona Pasul Rotunda din Muntii Rodnei, au intalnit doua persoane care se aflau langa un autoturism Volkswagen Touran care derapase in urma cu 3 ore, din cauza conditiilor meteo. (zapada si gheata)

Simion S. de 31 de ani si Valentina R. de 26 de ani, plecasera din localitatea Feldru cu scopul de a ajunge in Carlibaba, cu toate ca pe aceasta portiune de drum nu este recomandata circulatia autovehiculelor pe perioada iernii.

Imediat, jandarmii montani din Rodna au intervenit pentru salvarea celor doi tineri, deoarece acestia erau blocati in zapada de aproximativ 3 ore. Zona fiind fara semnal acestia nu au putut solicita sprijin prin intermediul telefonului mobil. Totodata, dupa ce au reusit readucerea autoturismului pe partea carosabila, jandarmii montani  i-au condus pe cei in cauza la Cabana Croitor din Pasul Rotunda, unde au fost serviti cu ceai cald, deoarece timpul petrecut in frig a fost destul de mare.

           Intre timp, jandarmii montani au facut rost de lanturi antiderapante pentru autoturismul celor doi pentru a se intoarce in siguranta spre casa, deoarece nu li s-a recomandat continuarea drumului.

 

              Compartiment Informare, Relatii Publice si cu Publicul 

0 comentarii3080 vizualizări30 noiembrie 2015
rss 2.0
rss 2.0