Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Duminica 21 Iulie 2024 - 14587
De sase ani in slujba cetateanului - SMURD Bistrita - Nasaud.

In urma cu sase ani, la nivelul judetului Bistrita - Nasaud lua fiinta SMURD Bistrita - Nasaud, iar medicii, asistentii medicali si pompierii-paramedici S.M.U.R.D. au intrat in constiinta bistritenilor ca simboluri ale sperantei, ale ajutorului venit rapid in cele mai grele clipe. Personalul serviciului a fost la datorie 24 de ore din 24 si a intervenit cu profesionalism si promptitudine pentru salvarea celor aflati la nevoie.

 Cele cinci modulele SMURD sunt distribuite uniform pe intreaga suprafata a judetului in punctele de lucru din Bistrita, Beclean, Nasaud, Singeorz - Bai si Prundu - Bargaului, au in componenta echipaje de prim ajutor de tip B2, incadrate cu pompieri paramedici si sunt pregatite sa intervina (si implicit sa acorde prim ajutor) in cele mai diverse conditii, inclusiv cele care prin instabilitatea mediului (prabusiri de cladiri, alunecari de teren, spatii cu scurgeri de gaze, accidente forestiere etc.) ar putea pune in pericol integritatea unui echipaj medical de interventie obisnuit, nepregatit si neechipat pentru astfel de situatii.

 Detasamentul de Pompieri Bistrita are in componenta echipajul de terapie intensiva mobila SMURD, incadrat cu medic specialist in medicina de urgenta, asistent medical si doi pompieri - paramedici si are competenta de a efectua cele mai complexe manevre medicale, specifice terapiei intensive (inductie anestezica, intubatie oro-traheala cu inductie medicamentoasa, montarea de cale venoasa centrala, masurarea presiunii venoase centrale, traheotsomie de urgenta, pleurostomie, punctie osoasa la copii si nou nascuti, etc.). Avand in vedere acest nivel ridicat de pregatire medicala, echipajul este dirijat la interventiile cu victime multiple si /sau cu stare generala grava. Fiind deocamdata un singur echipaj pe judet, aria de interventie este nedelimitata, putand interveni oriunde in judet, fie ca echipaj de prim raspuns, fie la solicitarea si in sprijinul echipajelor de prim ajutor sau echipajelor medicale de urgenta ale Serviciului de Ambulanta Judetean. 

Coordonarea echipajelor medicale este realizata prin dispeceratul integrat I.S.U. - S.A.J. functional la nivelul inspectoratului, unde personal medical specializat din cadrul Serviciului Judetean de Ambulanta, alaturi de pompieri militari asigura alocarea resurselor necesare gestionarii tuturor situatiilor de urgenta.

Complexitatea si volumul mare de interventii, date de cele peste 43000 misiuni de salvare asigurate de echipajele SMURD Bistrita - Nasaud, ne ofera prilejul de a le transmite tuturor colegilor medici, asistenti medicali, pompieri - paramedici un calduros "La multi ani!", alaturi de intreaga noastra recunostinta pentru  sacrificiul facut pentru cetatenii judetului nostru.

Nu in ultimul rand, in ceas aniversar, multumim tuturor factorilor implicati pentru sprijinul acordat functionarii S.M.U.R.D. Bistrita - Nasaud: domnului secretar de stat, dr. Raed Arafat - sef al Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Institutiei Prefectului Bistrita - Nasaud, Consiliului Judetean Bistrita - Nasaud, Primariilor Bistrita, Nasaud, Beclean, Singeorz - Bai si Prundu - Birgaului, Directiei de Sanatate Publica Bistrita - Nasaud, Spitalului Judetean de Urgenta Bistrita - Nasaud prin U.P.U. - S.M.U.R.D., Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita - Nasaud, Inspectoratului de Jandarmi Judetean, dar si partenerilor nostri, Serviciului Judetean de Ambulanta Bistrita - Nasaud si Biroului de Raspuns Apeluri de Urgenta 112.

 

INFORMARE SI RELATII PUBLICE ISU "BISTRITA".

 

Foto - arhiva Marius Chiuzan.

0 comentarii2828 vizualizări03 decembrie 2015
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0