Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Joi 18 Aprilie 2024 - 14587
Gloria Bistrita vs. Rapid Bucuresti

Vineri, 18 martie 2011, un efectiv de 100 jandarmi vor asigura masurile de ordine publica, in conformitate cu prevederile Legii nr. 4 din 2008, privind prevenirea si combaterea violentei cu ocazia competitiilor si jocurilor sportive, de la ora 20.30 cand pe stadionul municipal se va disputa partida de fotbal dintre echipele C.F. Gloria Bistrita 1922 si Rapid Bucuresti.  

In sprijinul jandarmilor bistriteni vor fi prezenti la Bistrita si jandarmi din cadrul Gruparii Mobile "Regele Ferdinand I" din Targu Mures.

In baza de date a Jandarmeriei se afla un numar de 26 de suporteri care au interdictie de acces in tribune la aceasta competitie sportiva, 23 fiind suporteri ai echipei oaspete si 3 ai echipei gazda. Pana in dimineata acestei zile si-au anuntat prezenta la Bistrita un numar de 200 de suporteri.

Jandarmeria reaminteste suporterilor faptul ca violenta nu ajuta in sustinerea echipei favorite.

 

Jandarmii avertizeaza participantii la competitiile sportive ca abaterile de la legislatia legala in vigoare vor fi sanctionate, necunoasterea legii nefiind o scuza in aplicarea legala amenzilor!

 

 

Informatii de background

 

Conform prevederilor legii nr. 4 din 2008, privind prevenirea si combaterea violentei cu ocazia competitiilor si jocurilor sportive, jandarmii vor asigura masurile de ordine publica in imediata apropiere a stadionului.

Spectatorii care doresc sa asiste la partida de fotbal sunt rugati sa se prezinte din timp la stadion, pentru a putea sa isi achizitioneze biletele, pentru a se evita aglomeratia si pentru a nu intarzia foarte mult la intrare.

 

Atributii legale si masuri adoptate de fortele de ordine la partida de fotbal:

 

            Conform legii nr. 4 din 2008 privind prevenirea si combaterea violentei cu ocazia competitiilor si a jocurilor sportive,  art. 4, alin. (1) asigurarea ordinii publice in zona apropiata si imediata a stadionului  ...  se realizeaza in mod nemijlocit de catre structurile Inspectoratului de Jandarmi Judetean Bistrita Nasaud.

    (2) In situatii expres determinate, prevazute in planul de actiune intocmit in acest sens de catre unitatea de jandarmi, asigurarea ordinii publice in anumite locuri publice dispuse in afara zonei apropiate se realizeaza de catre structurile de jandarmi.

 

    Conform art. 5 alin. (1), al aceluiasi act normativ, raspunderea pentru asigurarea masurilor de ordine si siguranta in interiorul arenei sportive revine organizatorului, (CF Gloria Bistrita 1922), care a incheiat in acest sens la nivel local, contracte de prestari de servicii, in conditiile legii, cu doua societati specializate de protectie si paza.

 

    Aliniatul 4, prevede ca masurile stabilite de organizator pentru asigurarea ordinii si sigurantei participantilor in interiorul arenelor sportive se inscriu in planul de actiune al societatii specializate de protectie si paza care presteaza serviciul contractat. Acesta este aprobat de catre inspectorul sef al Inspectoratului de Jandarmi Judetean Bistrita-Nasaud, col. Ionel Cimuca.

 

    Atunci cand se constata ca, in urma producerii unor acte de violenta, este pusa in pericol viata sau integritatea corporala a spectatorilor, a sportivilor, a oficialilor, a personalului de ordine si siguranta sau a celorlalti participanti, restabilirea ordinii publice in interiorul bazei sportive se executa de catre efectivele de jandarmi, din initiativa comandantului acestora, cu aprobarea, dupa caz, a prefectului judetului sau a reprezentantului acestuia. (art. 8)

 

 Conform art. 9, alin. (1) evacuarea din arena sportiva a unui grup de participanti, in situatia in care, prin faptele savarsite de catre acestia, se pune in pericol siguranta desfasurarii competitiei sportive, se face, dupa caz, la dispozitia prefectului  judetului B-N, Cristian Florian, sau a reprezentantului acestuia, ori la solicitarea responsabilului de ordine si siguranta al organizatorului (CF Gloria Bistrita 1922), in persoana d-lui Dinu Vlad, care cere, in scris, interventia fortelor de ordine.

 

De asemenea in cazul producerii unor incidente sau incalcari ale prevederilor legale, cetatenii pot sesiza fortele de ordine prezente prin anuntarea comandantului actiunii: colonel Ionel Cimuca, inspector sef al Inspectoratului de Jandarmi Judetean Bistrita Nasaud sau a ofiterului de informare al Jandarmeriei, mr. Tiberiu Bartes.

 

Constatarea infractiunilor prevazute in prezenta lege se face de catre jandarmi si politisti.

 

 

 

 

 

 

    Ofiter specialist informare si relatii publice

 

                                                                  Lt.

                                                                        Georgeta CASVAN 

0 comentarii2779 vizualizări18 martie 2011




rss 2.0
rss 2.0