Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Vineri 14 Iunie 2024 - 14587
De "Ora Pamantului" Jandarmeria stinge lumina, nu si vigilenta.

Jandarmeria Romana se alatura si in acest an initiatorilor actiunii internationale "Ora Pamantului",  precum si demersurilor Guvernului Romaniei de a mobiliza in numar cat mai mare institutiile publice, cu scopul atragerii atentiei asupra problemelor de mediu actuale: poluarea, incalzirea globala si folosirea resurselor finite pentru satisfacerea consumului din ce in ce mai ridicat de energie.

         Astfel, in semn de sustinere, sambata, 19 martie a.c., intre orele 20.30 - 21.30, toate unitatile Jandarmeriei Romane, vor participa activ la actiune, prin stingerea luminilor si oprirea aparaturii electronice in sediile acestora, exceptie facand doar sistemul comunicational si dispeceratul unitatilor pentru a nu afecta capacitatea operationala si misiunile ce revin institutiei.

          Jandarmeria Romana a ramas un partener constant al actiunii "Ora Pamantului", iar demersurile de protejare a mediului nu se limiteaza doar la o singura actiune, ci si la promovarea la nivel national, in toate unitatile, a unui consum rational al energiei, cu scopul reducerii cheltuielilor administrative, dar si pentru reducerea poluarii.

        Totodata nu trebuie omis faptul ca Jandarmeriei Romane ii revin prin Legea 550/2004, privind organizarea si functionarea institutiei, atributii in domeniul protectiei mediului inconjurator, al florei si faunei, in responsabilitatea sa aflandu-se si zonele care au statut de arie naturala protejata, de pe teritoriul Romaniei".

      Avand in vedere aceste aspecte, conducerea Jandarmeriei Romane a lansat un apel la adresa tuturor jandarmilor, si nu numai, de a participa sambata 19 martie a.c., in intervalul orar 20.30 - 21.30, la actiunea "Ora Pamantului"" prin stingerea luminilor care nu sunt necesare si prin deconectarea aparatelor electronice".

 

Compartiment Informare, Relatii Publice si cu Publicul.

 

.

 

 

         Doi tineri surprinsi de jandarmi intr-un parculet de joaca, in timp ce consumau substante ce pareau  a fi interzise de lege

         Jandarmii Detasamentului 1 Mobil Bistrita au intervenit joi, 17 martie a.c., in parcul de joaca situat la intersectia strazilor Stefan O. Iosif si Panait Cerna. Printr-un apel telefonic, jandarmii au fost sesizati despre faptul ca doi tineri ar folosi substante interzise in fata copiilor care se jucau in acest parculet.

        Imediat ce au ajuns la fata locului jandarmii i-au identificat pe S. A. de 28 de ani si pe A. M. de 27 de ani, ambii din Bistrita. In urma verificarilor efectuate, jandarmii au depistat asupra acestora o bucata rola folie transparenta de aproximativ 4/5 cm, in care se afla o substanta alba si o folie de hartie subtire impaturita, de aproximativ 5/9 cm.

          In conformitate cu prevederile legale in vigoare, substantele folosite au fost ridicate de catre jandarmi, acestea urmand a fi predate Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Bistrita-Nasaud. In cauza, s-au intocmit si actele de sesizare pentru detinere si consum propriu a unor substante interzise, conform Legii nr. 143 din 2000, privind prevenirea si combaterea traficului si consumului ilicit de droguri, art. 2 si 4.

        In urma analizelor se va stabili si ce fel de substante interzise contin aceste folii.

 Compartiment Informare, Relatii Publice si cu Publicul

 

 

0 comentarii2758 vizualizări18 martie 2016
rss 2.0
rss 2.0