La acest sfarsit de saptamana, mai exact vineri, 25 martie a.c., jandarmii vor asigura masurile de ordine publica la lacasurile de cult unde vor fi oficiate sfintele liturghii cu ocazia sarbatorii crestine Buna Vestire. Avand in vedere faptul ca duminica, 27 martie a.c., credinciosii de rit catolic sarbatoresc Invierea Domnului, jandarmii se vor afla in mijlocul cetatenilor si in acest an, prin asigurarea masurilor de ordine publica la lacasele de cult unde vor fi organizate slujbele de Inviere si cele din ziua de Pasti.
In perioada 25-28 martie a.c., pentru asigurarea ordinii publice, prevenirea si combaterea faptelor antisociale, asigurarea securitatii obiectivelor, in perioada mentionata, Jandarmeria bistriteana in cooperare cu celelalte institutii specializate care au atributii de ordine si siguranta publica, concomitent cu desfasurarea misiunilor permanente, va executa o serie actiuni de ordine si siguranta publica in zonele de risc identificate.
Compartiment Informare, Relatii Publice si cu Publicul.
.
Jandarmul anului 2016, Cristian Onofrei, alearga pe distanta dintre Galati si Bucuresti, in memoria victimelor atentatelor teroriste. Cristian Onofrei, plutonier major in cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Galati a fost desemnat Jandarmul de onoare al anului, in contextul sarbatoririi la data de 3 aprilie a.c., a Zilei Jandarmeriei Romane, institutie care implineste 166 ani de existenta.
Cea mai importanta distinctie a Jandarmeriei Romane a revenit unui jandarm care, mai presus de calitatile profesionale si profesionalism, de abilitatile sale ca sportiv de performanta, a dovedit ca are calitati umane deosebite, acesta punandu-si timpul, munca si pasiunea in lupta pentru numeroase cauze umanitare. Jandarmul Cristian Onofrei si-a onorat uniforma, colegii, familia si foarte important, institutia pe care o reprezinta, Jandarmeria Romana, prin valorile promovate si contributia adusa comunitatii.
Cristian Onofrei este mandru de distinctia primita si va folosi acest moment pentru a aduce in atentia opiniei publice semnificatia Zilei Jandarmeriei Romane si mandria jandarmilor de a se afla in slujba romanilor de 166 ani, el alegand sa parcurga in alergare distanta de 306 km, dintre Galati, orasul sau natal si Bucuresti, unde, la data de 3 aprilie a.c., i se va conferi in mod onorific distinctia.
Pe timpul alergarii, alaturi de insemnele nationale, Cristian va purta o banderola reprezentand steagul Belgiei, in memoria victimelor atentatelor teroriste si pentru a transmite un mesaj de solidaritate umana.
Cristian Onofrei va incepe cursa sambata, 26 martie a.c., ora 09.00, de la sediul Jandarmeriei Galati si va alerga pe traseul: Galati - Braila - Buzau - Prahova - Bucuresti (3 aprilie a.c., Parcul Herastrau).
Va invitam sa il sustineti pe Cristian si sa fiti alaturi de noi, duminica, 03 aprilie a.c., ora 10.00, in Parcul Herastrau din Capitala, pentru a-l intampina pe Jandarmul de Onoare al Anului 2016!
Informatii suplimentare:
Traseul parcurs de Cristian Onofrei este urmatorul:
26 martie, ora 09:00, plecare de la sediul Jandarmeriei Galati spre Jandarmeria Braila;
27 martie, ora 09:00, plecare de la sediul Jandarmeriei Braila si sosire la sediul subunitatii de jandarmi din localitatea Ianca;
28 martie, ora 09:00, plecare de la sediul subunitatii de jandarmi Ianca si sosire la Sectia de Jandarmi Faurei;
29 martie, ora 09:00, plecare de la sediul Sectiei de Jandarmi Faurei si sosire la sediul Jandarmeriei Buzau;
30 martie, ora 09:00, plecare de la Cazarma jandarmeriei Buzau si sosire la subunitatea de jandarmi Mizil;
31 martie, ora 09:00, plecare de la subunitatea de jandarmi Mizil si sosire la sediul Jandarmeriei Prahova;
1 aprilie, ora 09:00, plecare de la Cazarma jandarmeriei Prahova si sosire la Centrul jandarmeriei din Izvorani;
2 aprilie, ora 09:00, plecare de la Centrul jandarmeriei de la Izvorani si sosire la sediul Inspectoratului General al Jandarmeriei;
3 aprilie, ora 10:00, plecare de la sediul Inspectoratului General al Jandarmeriei si sosire in Parcul Herastrau, intrarea din Piata Charles de Gaulle unde i se va decerna titlul de "jandarmul anului".
.
Sunt plutonier major Cristian Onofrei si aceasta este povestea mea…
Fac parte din Jandarmeria Romana din anul 2006, cand, in urma concursului organizat la Inspectoratul de Jandarmi Judetean Galati am fost admis in cadrul celei mai vizibile si elitiste subunitati si anume, Detasamentul 1 Jandarmi Mobil.
Inca de la inceput, sportiv fiind am considerat ca meseria de jandarm se pliaza perfect pe ceea ce urmaresc si cauta sa atinga sportivii: o viata ordonata si o meserie motivanta.
Practic atletismul de performanta inca din anul 1996, axandu-ma pe probe de viteza iar incepand cu anul 2007 am concurat la categorii de probe pe distante lungi: 1.500 m, 3.000 m, 5.000 m, 10.000 m si chiar semimaraton, 21 km.
Este sportul care mi-a oferit cele mai mari satisfactii si impliniri personale, marturie stand nenumaratele medalii si cupe castigate.
Considerand sportul un mod de viata care, nu numai ca iti poate oferi satisfactii, dar ajuta la o dezvoltare armonioasa si sanatoasa a corpului, am considerat ca pot face mai mult pentru a-i ajuta pe cei au probleme de sanatate. Astfel, incepand cu luna mai 2014 am hotarat sa organizez o serie de evenimente sportive cu caracter caritabil, menite a strange fonduri pentru sustinerea unor interventii chirurgicale sau tratamente costisitoare pentru diferite persoane care au avut urgent nevoie de sprijin, in majoritate copii.
Prima astfel de actiune a fost organizata pentru un tanar de 15 ani, care necesita o operatie pe creier. Atunci am constientizat ca implicarea mea nu a facut decat sa deschida o poarta catre sansa si am hotarat sa continui. Pana in prezent am organizat in Gradina Publica din municipiul Galati, cu fonduri proprii, noua astfel de evenimente caritabile, evenimente ce s-au bucurat de sustinerea si aprecierea galatenilor si a mass-media.
Ca urmare a impactului acestor actiuni caritabile am fost contactat anul acesta de catre reprezentantii asociatiei "1 LEU.ORG" si cooptat in echipa de organizare a evenimentului "Alerg pentru spitalul de copii".
Am participat la doua evenimente caritabile organizate in noua orase din Romania, unde am reusit sa situez municipiul Galati pe locul I, ca urmare a contributiilor financiare donate.
Ma bucura mult aceasta reusita si sunt recunoscator sprijinului pe care l-am primit constant din partea colegilor mei jandarmi si a conducerii Jandarmeriei, institutie care m-a format profesional si m-a determinat sa ma aplec si catre nevoile comunitatii, in spiritul solidaritatii umane si camaraderesti.
Nu ma consider un erou al armelor, dar imi doresc sa fiu un jandarm al faptelor bune, al spiritului de umanitate si sacrificiu pentru oamenii de langa noi.
Informatii suplimentare:
Jandarmul Cristian Onofrei este implicat in sustinerea unei noi actiuni umanitare, urmand ca in data de 10 aprilie a.c., sa alerge in municipiul Galati pentru cauza Adrianei, mama a doi copii minori, care, la numai 37 ani sufera de cancer colono-rectal.
De asemenea, Cristian este si un sportiv de performanta, castigator a multor editii de maraton si semimaraton. Va enumeram o parte dintre competitiile castigate sau la care s-a clasat pe podium si anume:
-
Maratonul International Bucuresti unde a castigat in anii 2009, 2010, 2012 si 2014, locul I, in anul 2013, locul II iar in anul 2013, locul III;
-
Semimaratonul Sfantu Gheorghe unde a castigat locul III in anul 2013;
-
Maratonul International Brasov, traseu montan unde, in anul 2013 a castigat locul II iar in anul 2014, locul III;
-
Maratonul International Brasov, traseu sosea, unde in anul 2015 a castigat locul II;
-
Semimaratonul de la Tulcea, unde a castigat locul I in anul 2014;
-
Semimaratonul Galati unde in anii 2014 si 2015 a castigat locul I;
-
Semimaratonul International Bucuresti unde, in anul 2012 a castigat locul I iar in anul 2014, locul II;
-
Balcaniada de la Salonic unde s-a clasat pe locul VI.
Referindu-ne la actiunile umanitare pe care le-a sustinut, Cristian a afirmat ca toate l-au marcat si determinat sa actioneze si sa mobilizeze oamenii pentru o cauza, un ideal, acela al vietii. Iar cand unele cazuri sunt pentru copii, pentru suflete care nu au apucat sa se bucure de frumusetea vietii si sa-i inteleaga sensul, Cristian a dat tot ce a putut din el.
Am ales sa va prezentam o parte dintre ele, cele mai grave cazuri si care au reusit sa aduca putina lumina in casele parintilor.
Iulie 2014 - "Sa alergam pentru Alin Miron. Alin are dreptul la copilarie", un copil in varsta de 3 ani care suferea de boala oaselor de sticla si care avea nevoie de o operatie urgenta ce se putea efectua la Bucuresti. La aceasta actiune au participat aproximativ 150 de persoane iar suma stransa s-a ridicat la valoarea de 3.000 lei.
Septembrie 2014 - "Sa alergam pentru Mihai Alexandru Nistor", copilul unui subofiter din I.J.J. Galati care necesita o interventie chirurgicala pentru montarea unei membrane auditive, intrucat copilul, in varsta de 1 an nu auzea deloc. La actiune au participat aproximativ 100 de persoane si a reusit sa adune suma de 2.500 lei. In paralel subofiterul a mobilizat si cadrele unitatii care au donat suma de 10.000 lei. Tragedia colegului nostru nu s-a oprit aici intrucat fiica acestuia, in varsta de 3 ani avea deficiente grave de auz. Prin coordonarea lui Cristian, colegii jandarmi din Galati au reusit sa-i achizitioneze fetitei o proteza auditiva si astfel sa-i redea surasul si sunetul muzicii.
August 2015 - "Sa alergam pentru Evelina", o fetita in varsta de 9 luni care suferea de fibroza chistica si necesita o interventie chirurgicala. Boala de care sufera fetita produce o crestere a vascozitatii lichidelor din organism iar acest lucru poate bloca plamanii sau alte organe vitale. Cei 200 de participanti au donat la finalul actiunii suma de 11.400 lei, o reusita asa cum spune Cristian.
Octombrie 2015 - "Sa alergam pentru Viorel Ganciu", un baietel care la numai 5 ani sufera de o boala amiotica, mai bine spus, copilul s-a nascut fara degete la maini si picioare. Participantii au reusit ca la finalul actiunii sa stranga suma de 6.500 lei.
Februarie 2016 - "Sa alergam pentru Eduard Patilea", un copil in varsta de 1 an si 3 luni caruia viata nu a facut decat sa-i ofere un "cadou" sumbru la aniversarea de 1 an si anume cancer pe sistem nervos, diagnosticul corect fiind - meduloplastom conventional de gradul 4. Cei aproximativ 200 de participanti au donat suma de 11.500 lei si astfel Eduard a putut incepe tratamentul.
Compartiment Informare, Relatii Publice si cu Publicul
0 comentarii | 42 vizualizări | 25 martie 2016 |