Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Joi 13 Iunie 2024 - 14587
Turisti straini rataciti - indrumati de jandarmii montani Rodna.

Duminica, 27 martie a.c., in jurul orei 11.45, jandarmii montani din Rodna aflati intr-o actiune de patrulare pe ruta Valea Mare - Pasul Rotunda, au vazut in fata la un moment dat, un autoturism cu numere de Bucuresti care virase pe un drum forestier infundat. Avand in vedere faptul ca jandarmii montani cunosc bine zona denumita Valea Zmeu`, au realizat imediat ca autoturismul respectiv s-a ratacit, deviind de la drumul principal. 

        Jandarmii au pornit imediat dupa autoturism, l-au oprit si au constatat ca ocupantii (un barbat si o femeie - doi turisti din Spania), s-au ratacit urmand indicatiile oferite de GPS -ul din dotare.

        Din discutiile purtate, jandarmii au aflat ca cei doi turisti de 32 si 33 de ani sunt din Spania si doresc sa ajunga in Vatra Moldovitei - judetul Suceava.

        Avand in vedere conditiile de drum acoperit cu un strat de gheata si zapada, jandarmii i-au condus pe cei doi tineri spanioli pana in Pasul Rotunda si i-au indrumat pentru a nu devia de la traseu. Ca urmare acestia au fost monitorizati pana au ajuns in siguranta, in localitatea Carlibaba - judetul Suceava.

       Cei doi turisti le-au multumit jandarmilor pentru flerul de care au dat dovada si pentru sprijinul acordat si au declarat ca intentioneaza ca dupa ce ajung la destinatie, sa viziteze mai multe orase din Romania.

 

 

Compartiment Informare, Relatii Publice si cu Publicul.

0 comentarii2863 vizualizări27 martie 2016
rss 2.0
rss 2.0