Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Luni 20 Mai 2024 - 14587
Sarbatorirea zilei N.A.T.O. la Brigada 81 Mecanizata "General GRIGORE BALAN".

In conformitate cu Legea 390/2004, astazi 03.04.2016, pe platoul Batalionului 812 Infanterie  "BISTRITA" a avut loc ceremonia prilejuita de aniversarea a 67 de ani de la infiintarea Aliantei Nord - Atlantice si a12 ani de la aderarea Romaniei la Alianta. Activitatea a fost condusa de comandantul Brigazii 81 Mecanizata "General GRIGORE BALAN", colonel Iulian BERDILA, in  prezenta prefectului judetului Bistrita-Nasaud, domnul Ovidiu Victor FRENT, a vicepresedintelui Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud, domnul Alexandru PUGNA, a domnului chestor Marius LINUL, seful Inspectoratului Judetean de Politie Bistrita -Nasaud, a reprezentantilor institutiilor sistemului national de aparare, ordine publica si siguranta nationala din garnizoana Bistrita, a comandantilor unitatilor din garnizoana, cadrelor  militare, soldatilor si gradatilor profesionisti.

Ceremonia a debutat cu intonarea Imnului National al Romaniei si al Aliantei Nord-Atlantice, concomitent cu inaltarea pe catarg a drapelului national , a drapelului N.A.T.O. si a continuat cu alocutiunea prefectului judetului Bistrita-Nasaud, care a prezentat o serie de aspecte generate de acest eveniment istoric. Domnia sa a spus:

"Integrarea in structura nord-atlantica a fost un proces indelungat, bucurandu-se de larga sustinere a poporului roman, pentru care calitatea de membru al Aliantei echivaleaza cu garantia securitatii si stabilitatii pe plan extern. In cei 12 ani de parteneriat, Romania a jucat un rola activ prin participarea sa la misiunile si operatiile aliate, conditie esentiala pentru promovarea intereselor nationale la nivel inter-aliat si integrarea preocuparilor de securitate ale Romaniei in procesul decizional al Aliantei Nord-Atlantice.

 De asemenea, au fost facute eforturi considerabile pentru infiintarea Comandamentului Diviziei Multinationale de Sud-Est, a carui comandant este generalul de brigada Ovidiu-Liviu UIFALEANU, fost comandant al Brigazii 81 Mecanizata "General GRIGORE BALAN". A fost o onoare si o mare cinste facuta judetului nostru prin desemnarea fostului comandant al marii unitati la conducerea unei structuri N.A.T.O. de o asemenea importanta. Insa acest lucru a venit firesc, brigada de elita a Bistritei facand cinste Armatei Romane si fiind un partener de nadejde al N.A.T.O., implicandu-se activ in actiuni de mentinere a pacii si de aparare a statelor care fac parte din aceasta alianta. Afirm acest lucru pentru ca militarii Brigazii 81 Mecanizata "General GRIGORE BALAN" au fost prezenti in toate teatrele de operatii alaturi de fortele aliate, respectiv in Kosovo, Irak si Afganistan, contribuind astfel la indeplinirea obiectivului primar al acestei aliante, respectiv apararea colectiva.

De aceea, aceasta zi constituie un bun prilej sa va multumesc dragi militari bistriteni pentru profesionalismul si devotamentul care v-au facut nu doar aparatorii tarii noastre,ci si egalii celor mai puternice forte armate din lume, alaturi de care ne ajutati sa traim in pace si sa putem construi un viitor sigur copiilor nostri!

La Multi Ani Armatei Romane!

La Multi Ani N.A.T.O.!"

 

 

Ofiter cu informarea si relatiile publice la U.M. 01331 Bistrita,

Lt.col. Florin APAFAIAN.

0 comentarii2856 vizualizări03 aprilie 2016
rss 2.0
rss 2.0