Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Joi 13 Iunie 2024 - 14587
Puieti de pomi fructiferi fara documente legale - confiscati de jandarmi in piata din orasul Beclean.

Miercuri, 06 aprilie a.c., jandarmii Detasamentului 1 Mobil Bistrita, au executat o actiune punctuala in piata agro-alimentara din orasul Beclean, pe linia protejarii populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite.

          Pe timpul actiunii a fost depistata o femeie care oferea spre vanzare puieti de pomi fructiferi, pentru care nu detinea documente legale de provenienta. S.V. in varsta de 32 de ani, este din Republica Moldova si oferea spre vanzare un numar de 187 de bucati de material saditor.

          Totodata, pe timpul acestei actiuni a fost depistat si S.A. de 49 de ani, domiciliat in localitatea Singeorgiu de Mures, jud. Mures, care oferea spre vanzare pantofi second-hand, fara a detine documente legale de provenienta.

          Conform prevederilor legale in vigoare, toate produsele au fost confiscate, iar in conformitate cu prevederile legii nr. 12 din 1990, privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite, art. 1, lit.e, barbatul a fost sanctionat cu amenda de 500 de lei, pentru efectuarea de acte de comert fara documente legale de provenienta, (factura, aviz de insotire).  Totodata, S.V. a fost sanctionata cu avertisment scris.

        Valoarea estimativa a celor produselor confiscate se ridica la  1.830 lei.

 

   Compartiment Informare, Relatii Publice si cu Publicul

0 comentarii2891 vizualizări07 aprilie 2016
rss 2.0
rss 2.0