Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Miercuri 12 Mai 2021 - 14587
Pregatiri pentru Ziua Jandarmeriei!

             Ca in fiecare an si anul acesta cu ocazia Zilei Jandarmeriei Romane sunt organizate o serie de activitati la nivelul judetului Bistrita Nasaud. Inca din data de 9 martie a. c., a demarat la nivel de Garnizoana "Cupa Jandarmeriei la Mini-fotbal", la care participa echipe din cadrul Jandarmeriei bistritene, ale Justitiei, ISU si a Politiei Primariei municipiului Bistrita.

            Pe parcursul saptamanii viitoare vor fi organizate si activitati de prevenire a violentei in unitatile de invatamant, de catre cadre ale Compartimentului Prevenirea si Combaterea Criminalitatii sub genericul "Saptamana Prevenirii", conform unui calendar bine stabilit.

            In ideea deschiderii manifestata de institutie catre populatie, marti, 29 martie 2011, in Piata Mihai Eminescu va fi organizat un Punct de Informare pentru cetateni, punct in care Jandarmeria se va afla mai aproape de cei in slujba carora se afla zi de zi. Aici va fi expusa tehnica din dotare si  mijloacele logistice aflate in dotarea jandarmilor in cazul diferitelor misiuni executate.

             Miercuri, 30 martie 2011, in poligonul din Livezile va fi organizata ca in fiecare an, Cupa Presei la Tir, activitate deosebit de apreciata de catre jurnalistii participanti, cei mai buni fiind premiati.

             Ziua Portilor Deschise va fi organizata la nivelul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Bistrita Nasaud vineri 1 aprilie 2011 la sediul unitatii. Cu aceasta ocazie jandarmii vor putea fi vizitati de catre toti cei care doresc sa afle mai multe despre activitatea si atributiile jandarmilor.

             De asemenea copiii si elevii cu care jandarmii au colaborat pe linie de prevenire a violentei in salile de clasa, sunt acum invitati sa le calce pragul, pentru a vedea care este locul in care acestia isi desfasoara activitatea. Cei prezenti in curtea institutiei din Bulevardul Independentei nr. 7, vor putea asista in aceasta zi la diverse exercitii demonstrative executate de catre jandarmi, putand de asemenea sa vada o parte din materialele aflate in dotarea acestora la misiuni. La sediul unitatii vor fi invitati si veteranii jandarmi care sunt mereu alaturi de colegii lor de arma la astfel de activitati, fiind marcata cu aceasta ocazie si Ziua Veteranului.

 

            Jandarmeria Romana solidara actiunii "Ora Pamantului’’

 

           Jandarmeria bistriteana este alaturi de cei care vor participa sambata 26 martie a.c., la actiunea Ora Pamantului, in semn de sustinere a eforturilor globale impotriva poluarii si a incalzirii globale.

      Intre orele 20.30-21.30, jandarmii se vor alatura initiatorilor si participantilor acestei campanii ecologice, prin stingerea luminilor si oprirea aparatelor electrice din locuintele proprii, reducandu-se astfel consumul de energie si, implicit, poluarea.

        De asemenea, la nivelul tuturor unitatilor Jandarmeriei Romane se promoveaza un consum rational al energiei, pentru reducerea cheltuielilor administrative si protejarea mediului inconjurator.

      Jandarmeria Romana a participat constant la campanii ce au avut ca scop protejarea mediului inconjurator alaturi de O.N.G.-uri, diverse institutii publice sau reprezentanti ai mass-media ( ex.: plantare arbori, actiuni de ecologizare, etc.).

     Jandarmeriei Romane ii revin prin Legea 550/2004, privind organizarea si functionarea institutiei, atributii in domeniul protectiei mediului inconjurator, al florei si faunei, in responsabilitatea sa aflandu-se si zonele care au statut de arie naturala protejata, de pe teritoriul Romaniei.

 

    Ofiter specialist informare si relatii publice

 

                                                                  Lt.

                                                                        Georgeta CASVAN 

0 comentarii2772 vizualizări26 martie 2011
rss 2.0
rss 2.0