Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Vineri 14 Iunie 2024 - 14587
Ceremonie militara si religioasa la Ilva Mare.

In 22 mai 2016, in comuna Ilva Mare - judetul Bistrita-Nasaud eroii din localitate cazuti la datorie au fost comemorati desfasurandu-se cu acest prilej o ceremonie militara si religioasa. La activitate au participat presedintele  Consiliului Judetean Bistrita - Nasaud, domnul Emil Radu Moldovan, Inalt Preasfintitul Parinte Andrei Andreicut, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului si Clujului si Mitropolitul Clujului, Maramuresului si Salajului, comandantul Brigazii 81 Mecanizata "General GRIGORE BALAN", colonel Iulian Berdila, primarul comunei Ilva Mare, domnul Alexandru Anca, alaturi de invitati si cetateni ai comunei.

Activitatea a debutat cu acordarea onorului militar persoanelor oficiale, care au salutat  Drapelul de Lupta s iulterior  a fost intonat Imnului National al Romaniei.

 IPS Andrei Andreicut  a oficiat  serviciul religios impreuna cu un sobor de preoti, iar in incheiere  Inalt Preasfintitul Parinte a adresat celor prezenti un cuvant de invatatura.

Au fost rostite alocutiuni de catre domnul Alexandru Anca, primarul comunei Ilva Mare si domnul Emil Radu Moldovan, in care s-au reiterat greutatile prin care a trecut comunitatea de pe Valea Ilvelor de-a lungul timpului, dar oamenii au ramas aceiasi, cu credinta in Dumnezeu si cu gandul la mai bine, oameni harnici si cu sufletul curat.

Nu poti sa-ti exprimi emotiile decat atunci cand vezi simplitatea  si zambetul pe buze, a  celor cu varste cuprinse intre 2-3 ani si pana la octogenari sau mai varstnici, imbracati cu mic cu mare in costume populare, care asculta cuvantul de invatatura al Inalt Preasfintitului Parinte si care aplauda cu lacrimi in ochi depunerea coroanei de flori la Mormantul Eroului Necunoscut si defilarea garzii de onoare!

Au fost momente emotionante,  iar alaturi de autoritatile publice locale,  judetene,  reprezentanti ai garnizoanei Bistrita, organizatori ai evenimentului, militari ai Brigazii 81 Mecanizata "General GRIGORE BALAN" si membri Muzicii Militare a garnizoanei Bistrita, toti la un loc si-au facut inca o data pe deplin datoria.

 

 OFITER  CU INFORMAREA SI RELATIILE  PUBLICE  LA U.M. 01331 BISTRITA

  Locotenent - colonel      Florin APAFAIAN

0 comentarii3220 vizualizări23 mai 2016
rss 2.0
rss 2.0