Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Miercuri 12 Mai 2021 - 14587
Activitati dedicate Zilei Jandarmeriei Romane!

             Ca in fiecare an si la aniversarea celor 161 de ani de la infiintarea Jandarmeriei Romane sunt organizate o serie de activitati specifice la nivelul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Bistrita Nasaud.

             Astazi, marti, 29 martie 2011, in Piata Mihai Eminescu a fost organizat un Punct de Informare pentru cetateni, unde a fost expuse o parte din tehnica si mijloacele logistice aflate in dotarea jandarmilor in cazul diferitelor misiuni executate. Multi tineri s-au aratat deosebit de interesati de pasii pe care trebuie sa ai parcurga pentru a deveni jandarmi. Un exemplu concret in acest sens a fost dat de elevii prezenti la fata locului, care au putut impartasi celor interesati  ce a reprezentat pentru ei admiterea la o scoala de profil din tara si primul an de studiu.

             Miercuri, 30 martie 2011,de la ora 10.00, in poligonul din Livezile va fi organizata ca in fiecare an, Cupa Presei la Tir, activitate deosebit de apreciata de catre jurnalistii participanti, cei mai buni fiind premiati cu diplome si cupe.

             Punctul culminant al activitatilor dedicate acestei saptamani, va fi Ziua Portilor Deschise organizata vineri 1 aprilie 2011 la sediul unitatii, de la ora 11.00. Cu aceasta ocazie jandarmii vor putea fi vizitati de catre toti cei care doresc sa afle mai multe despre activitatea si atributiile jandarmilor.

             De asemenea copiii si elevii cu care jandarmii au colaborat pe linie de prevenire a violentei sunt invitati sa le calce pragul, pentru a vedea care este locul in care acestia isi desfasoara activitatea. Cei prezenti in curtea institutiei din Bulevardul Independentei nr. 7, vor putea asista la diverse exercitii demonstrative executate de catre jandarmi, putand de asemenea sa vada o parte din materialele aflate in dotarea acestora la misiuni. La sediul unitatii vor fi invitati si veteranii jandarmi care sunt mereu alaturi de colegii lor de arma la astfel de activitati, fiind marcata cu aceasta ocazie si Ziua Veteranului.

 

           Informatii de background

         

           Inca de la inceputul acestei luni a demarat la nivel de Garnizoana "Cupa Jandarmeriei la Mini-fotbal", la care s-au inscris echipe din cadrul Jandarmeriei bistritene, ale Justitiei, ISU si a Politiei Primariei municipiului Bistrita, campionat organizat in avanpremiera sarbatoririi Zilei Jandarmeriei Romane, 3 aprilie 2011.

            Pe parcursul intregii saptamani vor fi organizate si activitati de prevenire a violentei in unitatile de invatamant, de catre cadre ale Compartimentului Prevenirea si Combaterea Criminalitatii sub genericul "Saptamana Prevenirii", conform unui calendar bine stabilit.

 

 

 

 

    Ofiter specialist informare si relatii publice

                                                 Lt.

                                                      Georgeta CASVAN

0 comentarii2415 vizualizări29 martie 2011
rss 2.0
rss 2.0