Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Vineri 14 Iunie 2024 - 14587
O barca cu vele rasturnata de vant pe lacul Colibita - jandarmii montani din Piatra Fintinele au intervenit.

Joi 07 iulie a.c., o patrula de ordine si siguranta publica a Jandarmeriei Montane Piatra Fintinele, care se afla intr-o actiune de patrulare in zona Lacului Colibita a observat o barca cu vele, tip catamaran, ce plutea pe luciul apei.

       Avand in vedere intensificarile puternice ale vantului din acel moment al zilei, barca a fost rasturnata. Nefiind foarte aproape, jandarmii au urmarit cu binoclul care este situatia si au observat doua persoane cazute in apa. Imediat, jandarmii s-au deplasat la una din locatiile de cazare de pe malul lacului de unde au solicitat sprijin privind salvarea celor in cauza.  Avand la indemana o ambarcatiune rapida condusa de o persoana calificata si pusa la dispozitie de complexul hotelier si de agrement aflat pe marginea lacului, jandarmii au pornit catre barca rasurnata de vant.

          La fata locului au fost gasiti doi barbati, de 70 respectiv 42 de ani. Acestia se aflau in stare de panica, nu purtau veste de salvare si se sprijineau de catamaranul rasturnat. In acea zona apa lacului are aproximativ 50 m adancime. Dupa ce au fost recuperati din apele lacului, acestora li s-au oferit paturi pentru a se incalzi si au fost transportati catre mal. Din fericire cele doua victime s-au ales doar cu o sperietura, nefiind nevoie de interventia medicilor.  Cei doi barbati sunt din Bistrita si se aflau la Colibita pentru a petrece timpul liber alaturi de prieteni.

 

Compartiment Informare, Relatii Publice si cu Publicul

0 comentarii4403 vizualizări08 iulie 2016
rss 2.0
rss 2.0