Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Luni 22 Iulie 2024 - 14587
Biciclete expuse ilegal spre vanzare - confiscate de jandarmi la Beclean.

Jandarmii din cadrul Plutonului Beclean, au executat miercuri dimineata, 17 august a.c., o actiune punctuala pe linia protejarii populatiei privind comertul ilegal in Piata din localitate. Pe timpul actiunii a fost depistat Istvan G. de 42 de ani, din localitatatea Miercurea Nirajului - judetul Mures, in timp ce oferea spre vanzare biciclete second hand, fara a respecta prevederile legale in vigoare. Acesta avea expuse spre vanzare trei biciclete fara a detine documente care sa ateste provenienta acestora si fara a le fi afisat pretul.

Valoarea acestora se ridica la aproximativ 300 de lei.

          Conform prevederilor legale in vigoare, bicicletele au fost confiscate iar in conformitate cu legea nr. 12 din 1990, privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite, art.1, lit. e si g , barbatul fiind sanctionat cu avertisment scris.

           Jandarmeria aduce la cunostinta cetatenilor faptul ca in conformitate cu prevederile legale in vigoare, orice persoana care intentioneaza sa efectueze acte de comert, trebuie sa detina certificat de inregistrare fiscala care atesta existenta societatii comerciale respective sau documente privind persoana fizica autorizata, sa detina actele privind provenienta marfurilor expuse spre vanzare si preturile la care sunt comercializate acestea.

 

Compartiment Informare, Relatii Publice si cu Publicul

0 comentarii2926 vizualizări17 august 2016
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0