Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Sambata 22 Iunie 2024 - 14587
Ceremonii militare pentru rostirea solemna a numelor eroilor cazuti in Primul Razboi Mondial pentru Reintregirea Romaniei.

In data de 26 august 2016, incepand cu orele 10.00, in cadrul manifestarilor prilejuite de Centenarul Primului Razboi Mondial, in Cimitirul eroilor din municipiul Bistrita si in Parcul Central din orasul Nasaud au avut loc ceremonii militare publice pentru rostirea solemna a numelor eroilor cazuti in Primul Razboi Mondial pentru Reintregirea Romaniei.

       Armata Romaniei a comemorat eroii natiunii care au cazut in lupta sau in prizonierat in Primul Razboi Mondial, cu prilejul Centenarului Marelui Razboi.

       Romania intregita are la fundament sangele eroilor romani care au murit pe fronturile din Transilvania, la Dunare, in Moldova sau in lagarele de prizonieri.

In garnizoana Bistrita activitatea a fost condusa de comandantul Brigazii 81 Mecanizata "General GRIGORE BALAN", colonel Iulian BERDILA, in prezenta domnilor senatori Ioan Denes si Daniel-Cristian Florian, domnilor deputati Nechita-Stelian Dolha si Vasile-Daniel Suciu, subprefectului judetului Bistrita-Nasaud, domnul Terente Ciui, vicepresedintelui Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud, domnul Alexandru Pugna, viceprimarului municipiului Bistrita, domnul Gelu Muti, reprezentantilor institutiilor sistemului national de aparare, ordine publica si siguranta nationala din garnizoana Bistrita, reprezentantilor Filialei Judetene a Asociatiei Nationale Cultului Eroilor "Regina Maria", a Filialei Judetene a Asociatiei Nationale a Cadrelor militare in rezerva si retragere si locuitori ai municipiului Bistrita.

In garnizoana Nasaud activitatea a fost condusa de loctiitorul comandantului Batalionului 405 Srijin Logistic "NASAUD", locotenent colonel Lucian Pupeza in prezenta autoritatilor publice locale, reprezentantilor institutiilor sistemului national de aparare, ordine publica si siguranta nationala din garnizoana Nasaud si locuitori ai municipiului Nasaud.

Sa-i pomenim pe cei care au murit pentru tara si fie ca numele sa le ramana nepieritor.


 

Text: Maior Razvan ZEGLEANU

0 comentarii3122 vizualizări26 august 2016
rss 2.0
rss 2.0