Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Joi 13 Iunie 2024 - 14587
O vacanta in siguranta alaturi de jandarmii bistriteni!

Joi, 01 septembrie a.c., jandarmii au fost prezenti in mijlocul celor care in aceasta perioada se afla in "Tabara de acasa"  in localitatea Budesti. Un numar de 140 de elevi si 15 profesori insotitori au participat la activitatea prezentata de Jandarmeria bistriteana. Cadrele Compartimentului prevenirea si combaterea faptelor antisociale, le-au prezentat elevilor aspecte privind atributiile Jandarmeriei Romane dar si date concrete privind orientarea intr-o viitoare cariera spre acest domeniu.

Nu a lipsit nici prezentarea unor aspecte ce tin de fapte ce pot fi savarsite in scoli sau in legatura cu scoala, pe timpul si in afara orelor de curs. Totodata tinerilor si elevilor prezenti in tabara le-au fost prezentate modele comportamentale ce pot fi adoptate de catre elevi pentru a nu se transforma in victime ale unor fapte antisociale.

De asemenea jandarmii le-au prezentat recomandari privind petrecerea vacantei in conditii de siguranta. La activitati au fost prezenti si cainii de serviciu ai Jandarmeriei bistritene care au reprezentat punctul de atractie al acestei activitati datorita exercitiilor prezentate. Totodata in Tabara de acasa au fost prezenti si jandarmi din cadrul Detasamentului 1 Mobil Bistrita, care au prezentat tinerilor tehnica si materialele folosite in diferite misiuni.

 La final participantilor le-au fost impartite flyere si brosuri care contin aspecte referitoare la problematica abordata pe parcursul discutiilor cu jandarmii.

Actiunea a fost organizata in baza Planului cadru al campaniei nationale de prevenire a faptelor antisociale: "Vacanta in siguranta!", pe directia de actiune "Prevenirea delicventei juvenile", in cadrul campaniei "Adolescenta fara delicventa!".

Pe tot parcursul verii au fost organizate astfel de activitati specifice destinate elevilor care si au petrecut vacanta in judetul nostru.

 

Compartiment Informare, Relatii Publice si cu Publicul.

0 comentarii2870 vizualizări02 septembrie 2016
rss 2.0
rss 2.0