Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Miercuri 12 Mai 2021 - 14587
ACTIUNI DE PROTEST IN PENITENCIARUL BISTRITA.

Va aducem la cunostinta ca in data de 12.10.2016, intre orele 10:00 si 12:00, aproximativ 50 de salariatii din cadrul Penitenciarul Bistrita, membrii ai  Sindicatul Salariatilor Penitenciarului Bistrita,vor protesta in fata Penitenciarului Bistrita in legatura cu discriminarea salariala impusa la nivel guvernamental in structura de aparare nationala, ordine publica si siguranta nationala, conditiile de munca si lipsa de personal . 

Sub pretextul corectarii unor inechitati salariale Guvernul tehnocrat legalizeaza discriminarea impartind sistemul national de aparare in smecheri si fraieri. Prin OUG 20/2016 se stabileste ca toti salariatii din familia ocupationala aparare si ordine publica, inclusiv cei din penitenciare, trebuie sa aiba incluse in salariu sume compensatorii reprezentand salariul de merit in plata in anul 2009.

Ministrul muncii si al justitiei, sub patronatul executivului in exercitiu,  decid peste lege ca, desi in penitenciare a existat salariu de merit in plata in 2009, totusi norma nou adoptata, chiar daca nu contine elemente de ambiguitate, nu ar trebui aplicata si pentru agentii si ofiterii de penitenciare, pentru ca salariile lor sunt bune si pentru ca celelalte institutii din sistemul national de aparare se opun, motiv pentru care la data de 10 septembrie 2016 toate salariile platite in structura de aparare au inclus acest drept, cu exceptia penitenciarelor.

Ca reactie la primul act de fragmentare a structurii de aparare nationala prin decizie politica luata cu nerespectarea legii, am decis sa protestam cu toata forta si cu toate armele. Nu mai avem dreptul la greva, suprimat in 2011 prin Legea dialogului social, insa avem dreptul sa pichetam unitatile si sa organizam mitinguri.

Membrii Sindicatul Salariatilor Penitenciarului Bistrita sunt solidari  cu salariatii din celelalte penitenciare din cadrul sistemului administratiei penitenciare  unde se acumuleaza un milion de ore suplimentare intr-un an, cu nenumarate cazuri in care salariatii depasesc plafonul de 180 de ore peste care trebuie cerut acordul sindicatelor ori chiar plafonul maximal de 360 de ore.  Avem salariati in unele penitenciare care in luna august  au avut totalizate totalizeaza deja 800 de ore suplimentare pe anul in curs! Din cele 1 milion de ore in plus, prestate de aproximativ 5000 de oameni, mai putin de jumatate sunt compensate cu timp liber. Restul nu se pot plati. Este interzis prin lege. Asa cum nu se pot acorda nici zilele de concediu legale, restantele pe anul trecut fiind departe de a se epuiza!

 

Lucram la cote de avarie, pe bugete subdimensionate, de decenii intregi si o facem bine, contrar denigrarilor si atacurilor constante care ne descriu ca tortionari sau teroristi. Blamati de o parte din presa si tradati de proprii conducatori, am decis ca totul are o limita!

 

 

Marius LACATIS, presedinte Sindicatul Salariatilor Penitenciarului Bistrita

Mobil: 0729 001071 E-mail : ssp.bistrita@fsanp.ro 

0 comentarii4501 vizualizări10 octombrie 2016
rss 2.0
rss 2.0