Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Miercuri 12 Mai 2021 - 14587
Explozie la un apartament din municipiul Bistrita. (30 de poze)

In data de 19.10.2016, in jurul orei 00.32, prin sistemul unic de apeluri de urgenta 112, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Bistruta al judetului Bistrita-Nasaud a fost anuntat despre producerea unei explozii intrun bloc de locuit din municipiul Bistrita, str. Artarilor.

In cel mai scurt timp, s-au deplasat la fata locului forte din cadrul ISU Bistrita-Nasaud: un echipaj de terapie intensiva SMURD, un echipaj de prim ajutor SMURD, doua autospeciale cu apa si spuma si o autospeciala pentru salvare de la inaltimi.

Imediat, efectivele salvatorilor au fost suplimentate cu forte de la alte institutii, astfel: S.A.J. Bistrita- Nasaud cu 5 ambulante tip B2 si 10 cadre medicale, S.V.S.U. Bistrita cu 2 autospeciale si 8 voluntari, I.J.J. Bistrita-Nasaud cu 2 autospeciale si 13 jandarmi, IPJ Bistrita-Nasaud cu 8 autospeciale si 20 politisti, o echipa a societatii de distributie a gezelor naturale si o echipa apartinand societatii de distributie energie electrica.

Salvatorii au procedat la evacuarea locatarilor din imobilul afectat de explozie. Majoritatea dintre acestia s-au autoevacuat inainte de sosirea echipajelor de interventie la fata locului.

A fost acordata asistenta medicala unui numar de noua victime, acestea fiind ulterior transportate la UPU - SMURD din cadrul Spitalului Judetean Bistrita - Nasaud. Victima din apartamentul unde a avut loc deflagratia, in varsta de 24 ani, a fost transportata de catre echipajul de terapie intensiva SMURD, la o clinica de specialitate din municipiul Bucuresti.

Cu sprijinul Primariei municipiului Bistrita, au fost asigurate 20 locuri de cazare si adapost provizoriu pentru persoanele evacuate. Majoritatea locatarilor s-au cazat la rude si prieteni, doar trei persoane au fost cazate in spatiul pus la dispozitie de autoritati.

Dupa finalizarea interventiei, forte din cadrul Inspectoratului Judetean de Jandarmi Bistrita-Nasaud, asigura securitatea imobilului afectat.

In urma deflagratie au fost afectate cele 40 de apartamente din imobil si un numar de 25 apartamente din imobilele invecinate (geamuri sparte).

La fata locului o comisie lucreaza pentru stabilirea unei cauze de producere a deflagratiei.

 

Persoana de contact: purtator de cuvant - maior IOAN Budurlean 

.

Foto - Marius Chiuzan.  

0 comentarii6951 vizualizări19 octombrie 2016
rss 2.0
rss 2.0