Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Miercuri 12 Mai 2021 - 14587
Explozie la un apartament din municipiul Bistrita. Update.

Urmare a exploziei din data de 19.10.2016 (ora 00.32) care a avut loc in municipiul Bistrita, la apartamentul din blocul situat pe strada Artarilor, au fost intreprinse urmatoarele masuri: In data de 19.10.2016 ora 09.00 a fost convocat Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta, iar de la ora 09.30 a fost convocat si Comitetul Municipal pentru Situatii de Urgenta Bistrita, stabilindu-se comisiile de monitorizare - evaluare a pagubelor si intocmire a rapoartelor operative, pentru refacerea/reabilitarea situatiei, precum si repartizarea functiilor de sprijin.

In urma solicitarii CJSU, la fata locului a participat un expert tehnic independent pentru efectuarea inspectiei tehnice a imobilului afectat in urma exploziei, acesta intocmind o Nota de constatare tehnica in urma careia s-au stabilit urmatoarele: 64 de persoane cu domiciliul in scara A a imobilului afectat de explozie au acces la apartamente (19 apartamente), facand exceptie locatarii apartamentului 13, alaturat celui in care s-a produs explozia (perete comun). Pentru 56 de persoane cu domiciliul in scara B (20 apartamente) si trei persoane locatare ale apartamentului 13 din scara A accesul este interzis sau restrictionat.

Pentru perioada 20-21.10.2016 nu a fost solicitata cazare in spatiile asigurate de catre primaria municipiului Bistrita, intrucat persoanele afectate s-au cazat la rude/prieteni.

La momentul actual, Directia de Servicii Publice din cadrul primariei Bistrita, societatile de furnizare a energie electrica, apa, gaze si firme specializate de constructii actioneaza pentru indepartarea bucatilor de elemente degradate (bucati de beton dislocate, tamplarie, mobilier), fiind restabilita racordarea la energie electrica, apa si gaz a celor 19 apartamente din scara A (exceptie apartamentul 13, alaturat celui in care s-a produs explozia), locatarii intorcandu-se la locuinte.

In momentul de fata se mai afla internate in Spitalul Judetean de Urgenta Bistrita-Nasaud doua persoane si una la spitalul Clinic de Urgenta  Bagdasar Arseni Bucuresti.

 

Persoana de contact: purtator de cuvant - maior Ioan BUDURLEAN

0 comentarii3563 vizualizări22 octombrie 2016
rss 2.0
rss 2.0