Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Miercuri 12 Mai 2021 - 14587
ZIUA ARMATEI ROMANIEI IN SCOLI.

In preambulul manifestarilor dedicate Zilei de 25 Octombrie - Ziua Armatei Romaniei, Brigada 81 Mecanizata "General GRIGORE BALAN", in cooperare cu Centrul Militar Judetean Bistita - Nasaud, au desfasurat, in cadrul proiectului "Ziua Armatei in scoli", o serie de activitati specifice in localitati din judetul Bistrita - Nasaud si in garniaoana Bistrita, astfel:

  • in zilele de 19, 20, 21 si 24 octombrie, un numar de aproximativ 2000 de elevi de la scolile generale din loc. Sanmihaiu de Campie si Micestii de Campie, Colegiul National "Petru Rares" Beclean, scolile generale din loc. Nimigea si Mititei, precum si din municipiul Bistrita, au luat parte la expunerile privind semnificatia si importanta Zilei de 25 octombrie si au fost informati despre oferta educationala si promovarea carierei militare. De asemenea, militarii participanti in teatrele de operatii, au vorbit despre tipurile de misiuni executate de catre militarii romani, programul de instruire inainte de plecarea in misiune, riscuri si amenintari, iar in curtea acestor institutii de invatamant au fost organizate standuri de prezentare a tehnicii, armamentului si a unor echipamente din dotarea brigazii. Aceste activitati au menirea de a contribui la cunoasterea activitatilor specifice desfasurate de catre militarii Brigazii 81 Mecanizata "General GRIGORE BALAN", la promovarea valorilor Armatei Romane, satisfacerea curiozitatii tinerei generatii si la posibila orientare profesionala a elevilor din anii terminali (clasele a VIII-a si a XII-a).

  • in data de 24 octombrie orele 09.00, la bustul generalului erou Grigore Balan din loc. Blajenii de Sus, a fost depusa o coroana de flori din partea garnizoanei Bistrita si a autoritatilor publice locale. La activitate au participat: loctiitorul comandantului Brigazii 81 Mecanizata "General GRIGORE BALAN" - colonel Ioan - Marian Cristurean, subprefectul judetului Bistrita - Nasaud - domnul Ciui Terente, vicepresedintele Consiliului Judetean Bistrita - Nasaud - domnul Alexandru Pugna si primarul comunei Sintereag - domnul Ioan Bob.

 

Text: Locotenent colonel Cristian MARIS

Foto: Caporal Robert POP.

0 comentarii3745 vizualizări25 octombrie 2016
rss 2.0
rss 2.0