Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Sambata 15 Mai 2021 - 14587
ZIUA ARMATEI ROMANIEI - 25 octombrie 2016 la Bistrita.

Cu prilejul Zilei Armatei Romaniei - 25 Octombrie, la Monumentul Eroilor din Piata Petru Rares a municipiului Bistrita, a avut loc ceremonialul militar si religios dedicat acestei aniversari. Dupa primirea onorului dat de catre garda de onoare comandantului Brigazii 81 Mecanizata "General GRIGORE BALAN" si reprezentantilor autoritatilor publice locale, ceremonialul a continuat cu intonarea Imnului National si oficierea serviciului religios.

Ceremonia a continuat cu alocutiunea domnului colonel Iulian Berdila, care a subliniat faptul ca ziua de 25 octombrie este momentul de implinire a bucuriilor de peste an al tuturor militarilor, intr-o expresie simpla si demna a continuitatii spiritului de invingator al acestui neam, fiind totodata si sarbatoarea fiecarei inimi de roman. Domnul Ovidiu Victor Frent - prefectul judetului Bistrita - Nasaud, a tinut sa multumeasca in cuvantul sau, militarilor bistriteni pentru activitatile specifice desfasurate, precum si pentru cele organizate in colaborare cu institutiile statului.

Din partea garnizoanei Bistrita si a autoritatilor publice locale a fost depusa o coroana de flori la Monumentul Eroilor, activitatea incheindu-se cu defilarea garzii de onoare, constituita din militari ai Batalionului 812 Infanterie "BISTRITA", in acordurile Muzicii Militare.

Acest moment de suflet pentru Armata Romaniei s-a desfasurat in prezenta unui numeros public, care, cu mic cu mare, a tinut sa fie alaturi de militarii marii unitati si la ceremonialul, deja consacrat, de retragere cu torte. Aprinderea tortelor si intonarea Imnului National al Romaniei a avut loc la orele 19.00 la Panteonul Bistritenilor din curtea Protopopiatului Ortodox - monument unic, carte de istorie si simtire romaneasca. Dumnezeu sa binecuvanteze poporul roman si Armata Romaniei!

 

OFITER CU INFORMAREA SI RELATIILE PUBLICE AL U.M. 01331 BISTRITA

Locotenent colonel Cristian MARIS

0 comentarii4123 vizualizări26 octombrie 2016
rss 2.0
rss 2.0