Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Miercuri 12 Mai 2021 - 14587
Exercitiul "SEISM 2016".

In continuarea exercitiului SEISM 2016, in urma cu cateva minute s-a introdus in scenariul exercitiului o noua replica a cutremurului, cu magnitudinea de 5,2 grade pe scara Richter, primele efecte fiind sesizate in zonele Rahova, Mall Vitan si Damaroaia. Pentru interventia in aceste zone, unde sunt semnalate imobile prabusite, au fost mobilizate fortele aflate in prezent in bazele de operatii din Bucuresti.

 Conform scenariului, in zona Rahova au fost identificate 8 cladiri in diferite stadii de avariere. Se estimeaza un numar de aproximativ 300 de persoane ranite, 50 decedate si 300 sinistrate.

 De asemenea, in zona Mall Vitan au fost avariate sase blocuri de locuinte, iar in cartierul Colentina - zona Fundeni au fost inregistrate 5 imobile avariate in diferite stadii.

 In aceste zone se estimeaza un numar de aproximativ 300 de persoane ranite, 80 decedate si 300 sinistrate.

 Totodata, o alta zona afectata din Bucuresti este Damaroaia, unde s-au identificat 15 cladiri avariate, blocuri de locuinte si locuinte individuale. In aceasta zona se estimeaza un numar de 150 de raniti, 50 decedati si aproximativ 400 de persoane sinistrate.

 Echipajele de interventie in situatii de urgenta sunt prezente in zonele afectate, principala lor misiune fiind salvarea persoanelor si acordarea primului ajutor calificat.

 In mod real, simularea unor interventii de cautare-salvare ale echipajelor de interventie are loc in zonele Chimopar si Fabrica de bere.

 

INFORMARE SI RELATII PUBLICE ISU "BISTRITA"

 

0 comentarii3101 vizualizări02 noiembrie 2016
rss 2.0
rss 2.0