Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Duminica 21 Iulie 2024 - 14587
Controale inopinate la obiective in care se desfasoara activitati cu public numeros.

Pentru asigurarea continuitatii actiunilor preventive, din dispozitia esalonului superior, in cursul acestei nopti, pompierii bistriteni alaturi de reprezentanti ai structurilor MAI (politisti si jandarmi), constituiti in echipe mixte, au derulat controale si verificari la imobilele in care se desfasoara activitati cu public numeros.

In judetul Bistrita - Nasaud, in cursul noptii s-au executat sase controale la operatori economici din categoria cluburi si discoteci, fiind aplicate patru amenzi, in cuantum de 5500 lei si opt avertismente pentru nerespectarea reglementarilor pe linia apararii impotriva incendiilor.

Principalele aspecte urmarite in teren de catre inspectorii de prevenire au vizat: exploatarea instalatiilor electrice, functionarea iluminatului pentru marcarea cailor de evacuare, functionarea mijloacelor tehnice de aparare impotriva incendiilor, obstructionarea cailor de evacuare, instructajul angajatilor, obtinerea autorizatiei de securitate la incendiu si existenta planurilor de evacuare in caz de incendiu.

Concomitent cu activitatile de control asupra respectarii normelor de aparare impotriva incendiilor, pompierii din cadrul subunitatilor operative de interventie au efectuat 14 actiuni de recunoastere in zonele de dispunere a obiectivelor, pentru a stabili modul de interventie in cazul izbucnirii unui eventual incendiu.

De asemenea, din ordinul ministrului afacerilor interne, in perioada urmatoare activitatile preventive vor fi intensificate, astfel incat siguranta celor care frecventeaza astfel de locatii sa fie asigurata, iar obligatiile legale ale beneficiarilor sa fie respectate.

Ultima actiune preventiva derulata la nivelul judetului Bistrita - Nasaud, care a vizat imobilele in care functioneaza cluburi si discoteci, a avut loc in perioada octombrie - noiembrie 2016 cand au fost depistate 33 de incalcari ale normelor de aparare impotriva incendiilor, in urma carora au fost aplicate 29 de sanctiuni contraventionale, dintre care 25 avertismente si patru amenzi, in cuantum de 10.000 lei. Dintre cele 33 de incalcari ale normelor de aparare impotriva incendiilor, patru au fost solutionate pe timpul controalelor.

 

 

 

Pentru asigurarea nivelului corespunzator de protectie a celor care frecventeaza astfel de locatii, reamintim urmatoarele obligatii pe care administratorii trebuie sa le respecte:

- respectarea numarului maxim de utilizatori prevazut de legislatia in vigoare, pentru aceste categorii de constructii;

- solicitarea sprijinului pentru acordarea asistentei tehnice de specialitate in vederea intocmirii documentatiei necesare obtinerii autorizatiei de securitate la incendiu; 

- preocupare sporita pentru solicitarea acestui act administrativ care sa asigure securitatea beneficiarilor.

 

***

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Bistrita"  al judetului Bistrita - Nasaud desfasoara, permanent, activitati orientate spre siguranta cetateanului, pe cele doua componente specifice, prevenirea situatiilor de urgenta si gestionarea operativa a evenimentelor care pun in pericol viata semenilor sau bunurile acestora

Activitatea pompierilor salvatori se deruleaza in sprijinul si pentru cetatean, iar obiectivele prioritare ale institutiei noastre sunt orientate spre eficientizarea actiunilor de prevenire si gestionare a situatiilor de urgenta. Preintampinarea evenimentelor nedorite ramane dezideratul comun ce poate fi realizat prin dezvoltarea culturii de securitate si responsabilizarea fiecaruia dintre noi.

 

INFORMARE SI RELATII PUBLICE ISU "BISTRITA.


.


Foto - arhiva Marius Chiuzan.

0 comentarii2814 vizualizări22 ianuarie 2017
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0