Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Vineri 29 Martie 2024 - 14587
Concert aniversar Muzica Militara.

In data de 5 februarie 2017 se implinesc 48 de ani de la infiintarea Fanfarei Miltare in garnizoana Bistrita. Pentru marcarea acestui eveniment, in data de 6 februarie 2017 de la orele 18.00, la Sala "Valeria Peter Predescu" a Complexului Dacia din municipiul Bistrita, Muzica Militara a garnizoanei, sub bagheta dirijorilor locotenent Florin Sanaploianu si plutonier adjutant Bogdan Bejinaru, va sustine un concert aniversar.

Va fi abordat un repertoriu diversificat, in cadrul caruia vor fi interpretate piese muzicale de promenada, muzica clasica, jazz si pop.

Infiintata in anul 1969, Muzica Militara a garnizoanei Bistrita este continuatoarea traditiilor fanfarei graniceresti a Regimentului 63 Infanterie "Ritter von Pitreich". Pe tot parcursul existentei sale, Muzica Militara s-a afirmat si s-a prezentat la un inalt nivel artistic, castigandu-si un binemeritat loc in viata culturala judeteana, nationala si internationala.

Complexitatea repertoriului abordat, disciplina de ansamblu, virtuozitatea, si nu in ultimul rand, nivelul interpretativ ridicat, sunt doar cateva din argumentele care au impus cu succes aceasta formatie in viata concertistica. Acest lucru este dovedit de numeroasele turnee si concerte, atat in tara cat si in strainatate (Austria, Danemarca, Germania), precum si de editarea unui CD in anul 2001, cu piese din repertoriul national si international. In anul 2015, Muzica Militara a garnizoanei Bistrita a lansat un DVD intitulat "Electric Marching Band", care contine concertul sustinut la Teatrul National din Cluj - Napoca, alaturi de trupa Byron si corul "Excelsior" al Liceului de muzica "Tudor Jarda" din Bistrita, concert care, in prezent, ruleaza pe canalul TV HBO Romania.

 

Text: Locotenent colonel Cristian MARIS.

0 comentarii2681 vizualizări02 februarie 2017




rss 2.0
rss 2.0