Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Miercuri 12 Mai 2021 - 14587
Studenti in practica la Jandarmeria bistriteana!

Incepand de luni, 13 februarie a.c., in cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Bistrita-Nasaud sunt prezenti in practica, patru studenti al Academiei de Politie "Al. Ioan Cuza" Bucuresti - specialitatea Jandarmerie. Pana in data de 10 martie a.c. tinerii aflati in anii I si II de studiu se vor afla la Bistrita unde vor efectua stagiul de practica pe linie de paza si protectie institutionala in cadrul Detasamentului 2 Bistrita, respectiv 3 Jandarmi Nasaud.

In toata aceasta perioada fiecare student se va afla sub tutela unui cadru ce raspunde direct de pregatirea practica in domeniile stat major, respectiv paza si protectie institutionala.

 

 


        Respectarea prevederilor legale pe linie silvica din nou in atentia jandarmilor bistriteni

         In ultimele 24 de ore, jandarmii bistriteni au executat mai multe actiuni punctuale pe linie silvica privind prevenirea si combaterea taierilor si transportului ilegal de material lemnos, pe raza Ocolului Silvic Dealu Negru in localitatea Budacu de Sus, dar si pe raza Ocolului Silvic Tihuta Colibita.

         Au fost aplicate 9 sanctiuni in valoare de 8.000 de lei si cinci avertismente scrise pentru ridicarea de resturi de exploatare din fondul forestier, in conformitate cu prevederile legii 171 din 2010, privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor silvice, art. 17, lit.b. Materialul lemnos (2,17 m cubi),  a fost confiscat si predat conform prevederilor legale in vigoare Ocolului Silvic Tihuta Colibita.

           Totodata, jandarmii bistriteni au mai sanctionat si accesul in fondul forestier national, a unui autovehicul nedestinat transportului masei lemnoase, fara acordul scris al proprietarului, in conformitate cu prevederile aceluiasi act normativ, art. 9, lit. f.

 

 

Compartiment Informare, Relatii Publice si cu Publicul 

 

0 comentarii3724 vizualizări15 februarie 2017
rss 2.0
rss 2.0