Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Vineri 14 Iunie 2024 - 14587
Ziua Consiliului International al Sportului Militar.

In data de 17 februarie 2017, pe baza sportiva din garnizoana Bistrita si Parcul Municipal Bistrita au avut loc activitati specifice prilejuite de aniversarea Zilei Consiliului International al Sportului Militar. Scopul activitatilor a fost promovarea moto-ului CISM, "Prietenie prin sport", conform principiului sportul pentru toti, printre milioanele de militari din peste cele 133 de tari membre ale Consiliului International al Sportului Militar, care in aceeasi zi participa la alergari pe distante scurte si lungi, mers pe jos sau pe schiuri, indiferent de aptitudinile lor fizice sau abilitatile sportive, de grade, functii, varsta sau sex.

            Activitatea a debutat la ora 10.00 pe baza sportiva a unitatii, unde militarii din cadrul Brigazii 81 Mecanizata "General GRIGORE BALAN" s-au intrecut pe distanta de 50 m si 100 m, apoi a continuat la ora 12.30 in Parcul Central Municipal Bistrita cu intrecerea pe distanta de 3000 m alergare peste obstacole.

            Tot cu acest prilej, la Piatra - Fantanele, militari din cadrul brigazii au participat la proba de stafeta pe schiuri pe distanta de 5 km.

            Organizat pentru prima oara in anul 2006 de catre Consiliul International al Sportului Militar, in scopul sarbatoririi datei de constituire a acestui organism, evenimentul isi propune sa promoveze, anual, practicarea sportului in armatele lumii si, prin anvergura mondiala a actiunii, sa contribuie la mentinerea pacii in intreaga lume.

 

Text: Maior Razvan ZEGLEANU

Foto: Caporal Robert POP

 

 

0 comentarii2870 vizualizări17 februarie 2017
rss 2.0
rss 2.0