Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Miercuri 12 Mai 2021 - 14587
Avertizare de riscuri asupra populatiei si mediului in B-N.

In contextul cresterii temperaturilor, care favorizeaza topirea zapezilor de pe versanti, Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta a dispus o serie de masuri pentru prevenirea si limitarea efectelor eventualelor inundatii ce pot fi generate. Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta, alaturi de reprezentanti ai autoritatilor locale, executa misiuni proactive de recunoastere in zonele potential a fi afectate de inundatii, cu accent pe monitorizarea cursurilor si acumularilor de apa, precum si starea lucrarilor de aparare.

Avand in vedere ca in perioada urmatoare sunt preconizate si precipitatii, care conduc la topirea stratului de zapada si pot produce riscuri asupra populatiei si mediului, iar judetul Bistrita - Nasaud se afla sub incidenta unei avertizari hidrologice imediate - cod portocaliu, s-a dispus asigurarea rezervei de personal, pentru a putea fi suplimentate efectivele de interventie in cazul producerii unor inundatii.

Pentru asigurarea interventiei in sprijinul administratiei publice locale si comunitatilor, la nivelul subunitatilor operative au fost verificate si pregatite mijloacele tehnice de interventie la inundatii, constand in motopompe de mare capacitate, barci, precum si autospeciale de stingere cu echipamente pentru evacuarea apei.

 Daca situatia din teren o va impune, la nivelul I.S.U. "Bistrita" al judetului Bistrita - Nasaud se va activa grupa operativa si centrul judetean de coordonare si conducere a interventiei, care au in componenta reprezentanti ai tuturor structurilor cu atributii in managementul situatiilor de urgenta.

Recomandam autoritatilor locale si cetatenilor din zonele vizate de avertizari sa ia masuri pentru curatarea santurilor si rigolelor de scurgere pentru a facilita evacuarea normala a apelor pluviale, precum si parcarea autovehiculelor si utilajelor in zone protejate, pentru limitarea posibilele pagube generate de vantul puternic.

 Evolutia fenomenelor meteorologice periculoase va fi permanent monitorizata prin Centrul Operational Judetean al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" al judetului Bistrita - Nasaud.

 

Persoana de contact: purtator de cuvant - plt. maj. Marius RUS 0758226177.

 

0 comentarii4025 vizualizări23 februarie 2017
rss 2.0
rss 2.0