Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Duminica 21 Iulie 2024 - 14587
Delictele silvice in atentia jandarmilor bistriteni.

Jandarmii Detasamentului 1 Mobil Bistrita, au executat in aceasta perioada mai multe actiuni punctuale pe linie silvica privind prevenirea si combaterea taierilor si transportului ilegal de material lemnos. Actiunile jandarmilor au avut loc pe raza Ocolului Silvic Dealu-Negru in localitatile Budacu de Sus, Cusma si Dorolea. Au fost aplicate sanctiuni in valoare de 8.500 de lei si 4 avertismente scrise pentru ridicarea de resturi de exploatare din fondul forestier, in conformitate cu prevederile legii 171 din 2010, privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor silvice, art. 17, lit.b, respectiv pentru accesul persoanelor in fondul forestier national cu autovehicule nedestinate transportului masei lemnoase, fara acordul scris al proprietarului sau administratorului, conform art. 9, lit. f.

         Jandarmii au confiscat 3,4 metri cubi de material lemnos si trei topoare.

         Totodata, jandarmii bistriteni au depistat aproximativ doi metri cubi de material lemnos de esenta foios, care fusese pregatit pentru transport dar care a fost abandonat in padure. Lemnul a fost ridicat de catre lucratorii silvici in conformitate cu prevederile legale in vigoare.

        De asemenea, jandarmii Detasamentului 1 Mobil Bistrita au aplicat o sanctiune de 1.000 de lei, pentru comportament brutal, abuz in utilizarea animalului de tractiune si supunerea la eforturi inutile, in conformitate cu prevederile legii nr. 205 din 2004, republicata, privind protectia animalelor.

 

 

        Dosar penal de martisor!

        Jandarmii bistriteni au intervenit miercuri, 1 martie a.c., la unul din hipermarketurile din municipiul Bistrita, unde o tanara de 23 de ani a sustras mai multe buchete de flori si ciocolate de pe raft, fara a le achita la casa de marcat.

         Pentru trei buchete de zambile, 7 buchete de lalele si opt tablete de ciocolata, pe numele tinerei au fost intocmite actele de sesizare pentru infractiunea de furt, conform art. 228, Cod Penal, care vor fi inaintate Politiei pentru continuarea cercetarilor.

 

Compartiment Informare, Relatii Publice si cu Publicul.

 

0 comentarii3262 vizualizări02 martie 2017
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0