Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Joi 18 Aprilie 2024 - 14587
Ziua Veteranilor de Razboi la Bistrita.

Prin Hotararea de Guvern nr. 1222 din 22 octombrie 2017 si legiferata prin Legea 303 din 13 octombrie 2017, ziua de 29 aprilie a fost statuata in calendarul Sarbatorilor Nationale ca Zi a Veteranilor de Razboi, in semn de recunoastere a meritelor fostilor combatanti pe campurile de lupta, pentru apararea independentei, suveranitatii, integritatii teritoriale si a intereselor Romaniei.

            Cu acest prilej, in data de 28 aprilie orele 10.00, la sediul comandamentului Brigazii 81 Mecanizata "General GRIGORE BALAN", a avut loc o ceremonie militara si religioasa.

            Evenimentul s-a desfasurat in prezenta subprefectului judetului Bistrita - Nasaud, domnul Terente Ciui, vicepresedintelui Consiliului Judetean Bistrita - Nasaud, domnul Vasile Puica, viceprimarului municipiului Bistrita, domnul Cristian Nicolae, loctiitorul comandantului Brigazii 81 Mecanizata "General GRIGORE BALAN", colonel Ioan - Marian Cristurean, presedintelui Filialei Judetene Bistrita - Nasaud a Asociatiei Nationale a Veteranilor de Razboi, colonel (r.) Vasile Magerusan, reprezentanti ai institutiilor din sistemul national de aparare, ordine publica si siguranta nationala, comandantilor si a militarilor din garnizoana, reprezentanti si urmasi ai veteranilor de razboi.

            Ceremonia a inceput cu primirea raportului, darea onorului, salutul drapelului de lupta si intonarea Imnului National al Romaniei. A fost oficiat serviciul religios, in continuare au fost rostite alocutiuni, s-a depus o coroana de flori la monumentul generalului erou Grigore Balan din partea Asociatiei Nationale a Veteranilor de Razboi, autoritatilor publice locale si Garnizoanei Bistrita, manifestarea incheindu-se cu defilarea garzii de onoare.

            Veteranii, invalizii si marii mutilati de razboi reprezinta o mica parte a tezaurului uman al Ostirii Romane, unici supravietuitori ai celui de-al doilea razboi mondial, ai lagarelor sovietice si naziste, ai temnitelor si injustitiei regimurilor totalitare.

            Se cuvine ca la ceas aniversar, bravilor ostasi si veterani de razboi sa le inaltam un gand cald, de fierbinte si eterna recunostinta.

 

 

Compartimentul Informare si Relatiile Publice al

Brigazii 81 Mecanizata "General GRIGORE BALAN"

Foto: Cap. Robert POP

0 comentarii3255 vizualizări28 aprilie 2017




rss 2.0
rss 2.0