Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Sambata 20 Aprilie 2024 - 14587
Programul de Paste din penitenciarul Bistrita

Sarbatorile Pascale reprezinta pentru fiecare crestin un prilej de reflectie interioara, de descoperire de sine si de impartasire cu cei din jur a trairilor sufletesti. Persoanele private de libertate se incadreaza in coordonatele acestei cautari launtrice, mai acuta parca in aceasta perioada.

Harul si lumina Invierii Mantuitorului Hristos vor fi resimtite de persoanele private de libertate din custodia Penitenciarului Bistrita printr-o serie de activitati cultural-educative, care urmaresc crearea unei stari de spirit adecvate acestei sarbatori crestine.

In perioada 19.04.2011 - 25.04.2011,  in Penitenciarul Bistrita vor fi derulate activitati de educatie si asistenta psihosociala, cu scopul de a sublinia semnificatia religioasa a sarbatorilor pascale si pentru evidentierea specificitatii acestei sarbatori in traditia populara romaneasca.

In cursul zilei de azi, 19.04.2011, reprezentanti ai Centrului de Reintegrare Sociala "ONISIM" din Bistrita au oferit pachete cu produse alimentare si de igiena personala persoanelor private de libertate necautate, constituind un exemplu de generozitate si spirit altruist.

Maine, 20.04.2011, un grup de persoane custodiate vor vizita Manastirea "Sfantul Ilie" din localitatea Nuseni, fiind un prilej de apropiere de divinitate, de reculegere si curatire sufleteasca.

In 21.04.2011, expozitia "Har si lumina" va reuni lucrari de sculptura si obiecte de mic artizanat cu tematica pascala, felicitari si oua incondeiate, realizate de persoanele private de libertate in cadrul atelierelor de terapie ocupationala.

Difuzarea filme cu caracter religios, organizarea de activitati educative adecvate acestei sarbatori, transmiterea slujbelor religioase ortodoxe prin programul radio-TV cu circuit inchis, programele moral-religioase sustinute de reprezentantii altor culte religioase, precum si servirea unui meniu traditional imbunatatit, sunt masuri ce completeaza programul dedicat zilelor de sarbatoare.

Desfasurarea acestor activitati are menirea de a crea un climat care sa-i pregateasca pe cei aflati dupa gratii pentru revarsarea luminii sfinte a Invierii in suflet,  intr-o atmosfera de impacare sufleteasca. Totodata, se urmareste valorificarea si promovarea traditiilor spirituale, a obiceiurilor populare romanesti si a valorilor moral-crestine in randul persoanelor private de libertate.

Pentru informatii suplimentare desemnam ca persoana de contact pe inspector de penitenciare Laura Opris, purtator de cuvant, telefon 0263-238175, fax 0263-234439, e-mail lopris@dgp.ro.

 

PURTATOR DE CUVANT

PENITENCIARUL BISTRITA

                  Inspector de penitenciare

LAURA OPRIS

0 comentarii2842 vizualizări20 aprilie 2011




rss 2.0
rss 2.0