Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Vineri 24 Mai 2024 - 14587
O infractiune si trei contraventii la partida dintre Gloria si Dinamo!

          Miercuri 20 aprilie 2011, intre orele 20.30 - 22.30, la partida de fotbal dintre Gloria Bistrita si Dinamo Bucuresti, jandarmii au sanctionat mai multe persoane care nu au respectat prevederile legii nr. 4 din 2008, privind prevenirea si combaterea violentei cu ocazia competitiilor si a jocurilor sportive.  

         Astfel cu cate 150 de lei amenda, au fost sanctionati Vasile B. de 25 de ani din Livezile, Iacob V. de 26 de ani din Ilva Mica si Demian T. de 34 de ani din Mititei, pentru incalcarea art. 20 litera n, deoarece au proferat injurii, cuvinte si expresii jignitoare la adresa fortelor de ordine.

          De asemenea tot in timpul desfasurarii partidei de fotbal, jandarmii au intocmit actele premergatoare inceperii urmaririi penale pentru Romulus P. de 23 de ani si Robert B. de 25 de ani, ambii din Brasov, deoarece nu au nerespectat prevederile art. 35, aliniat 1, incercand sa introduca in incinta stadionului obiecte pe baza de amestecuri pirotehnice din clasa II -IV T.1, T.2,  (petarde).

 

Jandarmii la datorie de Sfintele Sarbatori de Paste!

Si de Paste jandarmii vor asigura linistea cetatenilor atat la biserici in noaptea de Inviere cat si a doua zi la slujbele pascale oficiate in lacasurile de cult, atat independent cat si prin intermediul patrulelor mixte de mentinere a ordinii publice - jandarmi-politisti.

La slujbele religioase si la manifestarile cultural-artistice prilejuite de Invierea Domnului organizate in perioada 23-25 aprilie a.c. la nivelul judetului Bistrita-Nasaud  vor lua parte numerosi credinciosi, existand riscul producerii unor situatii ce pot pune in pericol viata sau integritatea persoanelor si posibilitatea savarsirii unor fapte antisociale de catre unele persoane, care ar putea profita de aglomeratie, atat in lacasurile de cult cat si in apropierea acestora, in statiile si mijloacele de transport in comun sau in locurile de desfasurare a manifestarilor religioase sau cultural-artistice, (furturi din buzunare si de genti, prezenta agresiva a vanzatorilor ambulanti etc.).

In schimb in noaptea de Inviere pe fondul aglomerarii create in biserici si folosirii de catre credinciosi a diferite surse de foc (lumanari, candele etc.), exista riscul izbucnirii unor incendii, ce pot genera atat pagube materiale cat si ranirea celor prezenti.

Pentru asigurarea climatului de normalitate civica se vor institui masuri suplimentare de ordine si siguranta publica pe raza intregului judet, in locurile de desfasurare a manifestarilor, in zonele din proximitatea acestora si statiunile turistice si zonele de agrement din judetul Bistrita-Nasaud.

 

Si jandarmii montani vor fi la datorie de Paste!

Pe perioada mini-vacantei de Paste, jandarmii se vor afla la datorie pe raza municipiului, cu precadere in zonele de agrement special amenajate.

 In judetul Bistrita Nasaud  in zonele montane si in statiunea balneara Sangeorz-Bai, jandarmii  sectiei din localitate vor asigura masurile de mentinere a ordinii publice pe raza statiunii.

Jandarmii Postului Montan Rodna se vor afla la datorie in zonele turistice, la Poiana Zanelor, unde s-a anuntat sosirea a numerosi turisti dar si pe traseele montane frecventate de catre turisti.

 Jandarmii Postului Montan Piatra Fantanele vor asigura masurile de ordine publica la acest sfarsit de saptamana atat in zona Castelului Dracula dar si in zona lacului Colibita si pe raza localitatii Prundu Bargaului.

Recomandarile pe care le fac jandarmii pentru aceasta perioada sunt legate de respectarea de catre turisti a unor reguli de baza atunci cand se afla in natura: sa nu aprinda focul in zone neamenajate sau in imediata apropiere a padurii, sa respecte regulile privitoare la traseele montane, sa nu se abata de la acestea si sa nu lase in urma lor resturi menajere, care pot dauna mediului inconjurator.

 

 De asemenea pentru orice problema pe care o intampina in spatiul montan, turistii pot apela cu incredere la ajutorul oferit de jandarmii montani in orice imprejurare care le poate pune in pericol integritatea fizica si nu numai, sunand la 112.

 

 

 

    Ofiter specialist informare si relatii publice

                                                                  Lt.

                                                                        Georgeta CASVAN

0 comentarii2807 vizualizări21 aprilie 2011
rss 2.0
rss 2.0