Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Marti 14 Mai 2024 - 14587
8000 de militari din Fortele Terestre Romane, la exercitiul multinational SABER GUARDIAN-17.

Militarii Fortelor Terestre Romane participa la cel mai mare exercitiu multinational desfasurat in regiunea tarii noastre, SABER GUARDIAN-17 (SG-17). SG-17 este condus de catre Fortele Terestre ale Statelor Unite din Europa (USAREUR), se desfasoara, in perioada 11-20 iulie a.c., pe teritoriile nationale ale Bulgariei, Romaniei si Ungariei cu participarea a 25.000 de militari, din 22 de tari aliate si partenere.

In marja SG-17 sunt planificate si alte exercitii nationale sau multinationale care au rolul de a executa o gama larga de actiuni militare pentru asigurarea securitatii si stabilitatii in zona, contribuind astfel la intarirea posturii de descurajare.

8000 de militari din Fortele Terestre si implicit din cadrul Brigazii 81Mecanizata "General GRIGORE BALAN" participa, in facilitatile de instructie dispuse in poligoanele din tara si strainatate, la exercitiile multinationale, astfel:

- CAMPIA TURZII: in cadrul exercitiului SWIFT RESPONSE, 20 de militari din Batalionul 3 Aparare Antiaeriana "Potaissa" participa cu instalatii GEPARD impreuna cu 100 de militari din Batalionul 24 Vanatori de Munte "Ciresoaia" executa misiuni de aparare a bazei aeriene.

- VARPOLATA, UNGARIA: 155 de militari din Batalionul 191 Infanterie "Colonel Radu Golescu" participa la exercitiul cu trageri de lupta BRAVE WARRIOR 17 ce se desfasoara la Hungarian Defence Forces Bakony Combat Training Center.

Avand in vedere amploarea exercitiului, asigurarea logistica este foarte importanta. Peste 1000 de militari din Fortele Terestre Romane asigura buna desfasurare a exercitiului, rolul principal fiind sprijinul natiunii gazda pentru militarii straini din Romania sau care tranziteaza teritoriul national. Politia Militara a executat peste 350 de misiuni de insotire a coloanelor militare straine si romanesti, contribuind la indeplinirea cu succes a misiunilor incredintate. Conducerea Statului Major al Fortelor Terestre coordoneaza toate activitatile ce se desfasoara in poligoane, participa la secventele de instruire si verifica modul de asigurarea conditiilor trai din taberele amenajate in teren.

Alte informatii, fotografii si clipuri video sunt disponibile pe pagina de facebook, canalul YouTube si site-ul Fortelor Terestre Romane, www.forter.ro.

 

Biroul Informare si Relatii Publice / Statul Major al Fortelor Terestre

0 comentarii3094 vizualizări14 iulie 2017




rss 2.0
rss 2.0