Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Sambata 22 Iunie 2024 - 14587
Comemorarea Generalului Erou Grigore Balan la Blajenii de Sus.

In data de 14 septembrie 2017, in localitatea Blajenii de Sus, comuna Sintereag, judetul Bistrita-Nasaud, s-au desfasurat o serie de manifestari organizate in memoria generalului erou Grigore Balan - eroul dezrobirii Ardealului, nume purtat astazi de catre Brigada 81 Mecanizata.

Cu acest prilej au avut loc o ceremonie militara si religioasa si un simpozion cu tema "Eroii judetului Bistrita-Nasaud - Eroii neamului romanesc".

La activitati au participat reprezentantii autoritatilor publice central si locale, Brigazii 81 Mecanizata "General GRIGORE BALAN", ai altor institutii, structuri si asociatii din cadrul judetului Bistrita-Nasaud.

In cadrul ceremoniei s-a intonat Imnul National al Romaniei, s-a oficiat serviciul religios, au fost rostite alocutiuni in care a fost evocata personalitatea generalului Grigore Balan si a fost depusa o coroana de flori la bustul generalului erou. In incheiere, garda de onoare formata din militari ai Brigazii 81 Mecanizata "General GRIGORE BALAN" a defilat in ritmurile Muzicii Militare a garnizoanei Bistrita.

La finalul activitatilor, in muzeul din localitate dedicat generalului erou, s-a desfasurat simpozionul "Eroii judetului Bistrita-Nasaud - Eroii neamului romanesc" care a cuprins teme legate de Primul Razboi Mondial, Marea Unire, Armata Romana, Casina Bistriteana, patriotismul in ziua de azi, iar  in incheierea activitatii, a avut loc lansarea cartii "Regimentul 81 Infanterie Dej " - precursor al Brigazii 81 Mecanizata "General GRIGORE BALAN".

 

Text: Locotenent colonel Cristian MARIS

Foto: Caporal Robert POP

0 comentarii3199 vizualizări15 septembrie 2017
rss 2.0
rss 2.0