Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Sambata 22 Iunie 2024 - 14587
Situatia urmarilor fenomenelor meteo inregistrate duminica - 17.09.2017, pe raza B-N.

Situatia pagubelor inregistrate/ localitati, respectiv drumuri:

- 47 localitati afectate (Bistrita, Unirea, Viisoara, Sigmir, Nasaud, Beclean, Sangeroz-Bai, Cormaia, Livezile, Bistrita-Bargaului, Colibita, Uriu, Reteag, Telciu, Fiad, Tirlisua, Moliset, Borleasa, Spermezeu, Nimigea de Jos, Floresti, Mogoseni, Josenii Birgaului, Mijlocenii Birgaului, Muresenii Birgaului, Prundu Birgaului, Susenii Birgaului, Rodna, Lesu, Sintereag, Cociu, Ciresoaia, Tiha Bargaului, Tarpiu, Taure, Nimigea de Sus, Nepos, Ilisua, Cociu, Perisor, Cusma, Piatra Fintinele, Jelna, Matei, Rusu de Jos, Dumbraveni).

- 63 localitati cu retele electrice afectate :

Bistrita -partial, Unirea -partial, Dorolea, Cusma, Livezile-partial, Colibita, Piatra Fintinele, Jelna, Ghinda, Orhei, Ragla, Dumitrita, Budacu de Sus, Dumitra, Cepari, Liviu Rebreanu, Matei, Morut, Fantanele, Bungard, Salcuta, Zoreni, Corvinesti, Bidiu, Ienciu, Nuseni, Rusu de Sus, Rusu de Jos, Malin, Chiochis, Chirales, Tigau, Siniacob, Chintelnic, Sieu Magherus, Dumbraveni, Negrilesti, Ciceu Giurgesti, Ciceu Hasmas, Ciceu Cristesti, Agries, Agriesel Runc, Piatra, Sasarm, Cociu, Mogoseni, Chiuza, Mires, Piatra, Zagra, Suplai, Alunis, Poienile Zagrei, Rebra, Parva, Cosbuc, Telciu, Telcisor, Fiad, Romuli, Dealu Stefanitei, Lunca Ilvei, Ilva Mare.

Pentru remedierea deficientelor, de mai bine de 15 ore, 21 de echipe de interventie de la furnizorul de energie electrica si personal tehnic actioneaza pentru solutionarea situatiilor locale si punctuale. La ora 12.00, aproximativ 30000 consumatori nu erau alimentati cu energie electrica.

Rafalele de vant au afectat aproximativ 20 acoperisuri de bloc si circa 50 de acoperisuri de case, pompierii militari, voluntari si membrii comitetelor locale pentru situatii de urgenta au sprijinit populatia afectata, mai ales in zonele in care exista riscul prabusii unor elemente de constructii/acoperisuri. Acoperisul Scolii Generale clasele I - IV din localitatea Mogoseni a fost partial afectat, elevii urmand cursurile la Scoala Generala din localitatea Nimigea, pana la repararea acoperisului. Efectivele Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bistrita - Nasaud au avut 19 interventii in acest sens, dar si pentru degajarea cailor de comunicatie rutiera. Inca din seara zilei de duminica, 17 septembrie, toate drumurile nationale, judetene si comunale au fost deblocate/degajate, circulatia se desfasoara in conditii normale.

Circulatia feroviara pe sectia CF 502, intre Vatra Dornei si Ilva Mica a fost reluata in aceasta dimineata, dupa ce pe timpul noptii a fost oprita din cauza copacilor cazuti pe calea ferata si a firelor de electricitate rupte de vantul puternic. Pe acest tronson se vor folosi locomotive cu tractiune diesel, fiind impuse restrictii de viteza. Trenurile care au tranzitat ruta Dealul Stefanitei - Salva au fost deblocate inca de aseara, in acest moment circulatia feroviara pe acest tronson se desfasoara in conditii normale.

Actiunile de interventie ale tuturor institutiilor implicate au fost coordonate de presedintele Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Bistrita - Nasaud, domnul prefect Ovidiu Frent si de catre subprefectul judetului Bistrita Nasaud, domnul Ciprian Ceclan Oprea, de la nivelul ISU Bistrita - Nasaud.

 

                        Persoana de contact:

  purtator de cuvant - plt. maj. Marius RUS 0748299990

 

0 comentarii3129 vizualizări18 septembrie 2017
rss 2.0
rss 2.0