Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Luni 22 Iulie 2024 - 14587
CIRCULATIA PE DRUMURILE DIN JUDET.

In ultimele ore, au fost inregistrate precipitati predominat sub forma de ninsoare, in general moderate cantitativ, precum si vant intens. In zonele montane a nins si s-a depus strat de zapada. Zona in care s-a intevenit mai intens, din punct de vedere al fluidizarii cailor de transport rutier a fost Pasul Tihuta. In aceasta zona, se actionaeaza constant cu 5 utilaje care folosesc material antiderapant, activitatea fiind ingreunata de viscolul din zona. In intervalul orar 20:00- 21:00 circulatia a fost blocata total, aproximativ 15 minute, ulterior s-a circulat pe un singur sens. In momentul de fata se circula pe ambele sensuri, in conditii de iarna, iar echipajele de politie prezente la fata locului au restrictionat traficul autoturismelor care nu sunt echipate corespunzator sezonului rece.

Jandarmii montani din Rodna au executat patrulari in Valea Mariilor unde astazi a fost lapovita. In zona mai multi brazi au fost rupti de vantul puternic si au cazut pe drum ingreunand accesul catre Pasul Rotunda. La Piatra Fantanele, jandarmii montani au executat patrulari pe Magura Calului, la 1200 m altitudine, unde zapada are aproximativ 10 cm. Mai multe autoturisme nu si-au continuat drumul deoarece nu erau dotate cu cauciucuri de iarna. Cei in cauza au fost intrebati de jandarmi daca pot fi sprijiniti (combustibil sau au alte probleme), dar nu a fost nevoie de interventia oamenilor legii. Astfel de actiuni vor fi organizate pe toata durata codului de avertizare pentru a veni in sprijinul celor care intimpina problem in zona.

De asemenea, in comuna Romuli - Dealul Stefanitei se continua, de catre echipajele S.D.N. Bistrita, actiunile de patrulare si imprastiere a materialului antiderapant la nevoie.

Din cauza vantului puternic mai multi brazi au fost rupti si au cazut pe drum, ingreunand circulatia autovehiculelor in zonele Valea Mare spre Pasul Rotunda, Valea Mariilor si intre Valea Blaznei si Sant. Pentru degajarea arborilor cazuti a intervenit personal din cadrul S.V.S.U. Sant.

Nu au fost persoane care sa fi ramas blocate pe drumurile din judetul Bistrita - Nasaud. In continuare, toate drumurile nationale si judetene sunt deschise traficului rutier, insa se circula in conditii de iarna.

Recomandam urmarirea permanenta a informarilor meteorologice si pregatirea autoturismelor pentru circulatia in conditii de iarna. In situatia in care ramaneti blocati intre localitati sau in zone greu accesibile, apelati numarul de urgenta unic 112.

 

 

Persoana de contact: purtator de cuvant - plt. maj. Gherghel Ionela 0758226177       

 


29.10.2017

    Ora 21:30

 

0 comentarii2772 vizualizări30 octombrie 2017
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0