Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Sambata 22 Iunie 2024 - 14587
RECOMANDARI IN CAZ DE AVALANSA.

In contextul fenomenelor meteorologice si a oscilatiilor de temperatura din ultimele zile, Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta si Salvamont Bistrita, aduc in atentia amatorilor de drumeti de munte unele recomandari, de care ar trebui sa tina cont pentru evitarea unor situatii, care le pot pune in pericol viata.

        Avand in vedere caderile de zapada, precum si faptul ca temperaturile au fost relativ ridicate, comparativ cu aceeasi perioada a anului, in zona de munte stratul de zapada pare stabilizat, insa pe plantele inclinate, unde sunt acumulari de zapada, exista posibilitatea declansarii de avalanse.

        Recomandam doritorilor de deplasari in zonele montane sa urmareasca permanent informarile meteorologice, sa reprogrameze aceasta activitate, atunci cand timpul nu este prielnic, iar in cazul in care totusi fac aceasta iesire, sa comunice cel putin unei persoane unde se deplaseaza si traseul pe care doresc sa il urmeze. De asemenea, daca merg in drumetie sa nu se aventureze pe traseele inchise sau nemarcate.

        La aceasta ora, in Muntii Calimani - Caldarii, Bistriciorul- stratul de zapada este stabil, iar in Muntii Rodnei nu exista semnale ca s-ar putea declansa avalanse.

        In zilele urmatoare este preconizata o racire a vremi insotita de ninsori, fapt ce poate determina, in functie de grosimea stratului de zapada, aparitia riscului producerii unor astfel de situatii de urgenta.

          Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Bistrita-Nasaud alaturi de reprezentantii administratiei publice locale si celelalte institutii cu atributii in managementul situatiilor de urgenta monitorizeaza permanent situatia operativa din judetul nostru si este pregatit sa aloce resursele necesare sprijinirii populatiei.

        Aceasta informare vine in contextul in care in ultimele zile au fost inregistrate doua evenimente de aceasta natura, unul in Masivul Parang (Hunedoara), iar altul in Muntii Calimani (Suceava) , fiecare din ele soldate cu decesul unei persoane.

 

Persoana de contact: purtator de cuvant - plt. maj. Gherghel Ionela 

0 comentarii3066 vizualizări02 decembrie 2017
rss 2.0
rss 2.0