Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Luni 17 Iunie 2024 - 14587
Au sustras fier vechi dar au fost prinsi de jandarmi!

 Miercuri, 4 mai a.c., jandarmii Detasamentului 1 Mobil Bistrita au intervenit la solicitarea unui agent de paza de la fosta fabrica de bere din municipiul Bistrita, deoarece de pe platforma pe care acesta o avea in paza, trei persoane au fost vazute cand sustrageau fier vechi.

Jandarmii au pornit inspre locatia indicata, iar in zona strazii Colibitei i-au zarit pe cei trei faptasi, doua femei si un barbat, ce carau fierul vechi sustras cu ajutorul a trei carucioare, catre un punct de colectare in vederea comercializarii. Cei trei au fost opriti de jandarmi trecandu-se totodata la identificarea si legitimarea acestora. Astfel, au fost identificati  Leontina B. de 33 de ani, Susana D. de 44 de ani, ambele din Cartierul Sarata si N. D. de 15 ani din Dej, care locuieste fara forme legale tot in Cartierul Sarata. Celor in cauza li s-au intocmit actele premergatoare in vederea inceperii urmaririi penale.

Fierul vechi in cantitate de aproximativ 80 de kg. a fost recuperat si predat in totalitate  pe baza de proces verbal firmei pagubite.

      


  Fotbal: Gloria Bistrita vs. Gaz Metan Medias! 

Joi, 05 mai a.c., un efectiv de 42 jandarmi vor asigura masurile de ordine publica, in conformitate cu prevederile Legii nr. 4 din 2008, privind prevenirea si combaterea violentei cu ocazia competitiilor si jocurilor sportive, de la ora 15.30, cand pe stadionul municipal se va disputa partida de fotbal dintre echipele C.F. Gloria Bistrita 1922 si Gaz Metan Medias. 

In baza de date a Jandarmeriei se afla 3 suporteri ai echipei gazda care au interdictie de acces in tribune la aceasta competitie sportiva, echipa oaspetilor neavand nici un suporter cu astfel de interdictie.

Jandarmeria reaminteste suporterilor faptul ca violenta, (verbala sau fizica), nu ajuta in sustinerea echipei favorite.

In cazul producerii unor incidente sau incalcari ale prevederilor legale, cetatenii pot sesiza fortele de ordine prezente la fata locului prin anuntarea comandantului actiunii: lt. col. Florin FURNEA, prim adjunct al inspectorului sef al Inspectoratului de Jandarmi Judetean Bistrita Nasaud sau a ofiterului de informare al Jandarmeriei, maior Tiberiu Bartes.

Jandarmii avertizeaza participantii la competitiile sportive ca abaterile de la legislatia legala in vigoare vor fi sanctionate, necunoasterea legii nefiind o scuza in aplicarea legala amenzilor!

 

 

Informatii de background

Conform prevederilor legii nr. 4 din 2008, privind prevenirea si combaterea violentei cu ocazia competitiilor si jocurilor sportive, jandarmii vor asigura masurile de ordine publica in imediata apropiere a stadionului.

            Conform legii nr. 4 din 2008 privind prevenirea si combaterea violentei cu ocazia competitiilor si a jocurilor sportive, asigurarea ordinii publice in zona apropiata si imediata a stadionului  ...  se realizeaza in mod nemijlocit de catre structurile Inspectoratului de Jandarmi Judetean Bistrita Nasaud.

 

            In atentia spectatorilor:

           Conform actului normativ amintit spectatorii sunt obligati sa respecte cu strictete masurile stabilite de organizatori si fortele de ordine, pe traseele de deplasare catre/de la locurile de desfasurare a competitiilor si jocurilor sportive, in apropierea si in interiorul bazelor sportive.

            In incinta arenei sportive, spectatorii sunt obligati sa respecte ordinea, siguranta si regulile stabilite de organizator.

 

          Spectatorilor le este interzis:

          - sa parunda in stare de ebrietate sau sa consume bauturi alcoolice in arena sportiva;
          - sa introduca sau sa incerce introducerea de bauturi alcoolice in arena sportiva;
          -  sa introduca in arena sportiva inscriptii, embleme, pancarte, bannere, afise, steaguri sau alte suporturi ce contin simboluri, sloganuri, imagini ori texte cu continut obscen;

          -   sa savarseasca fapte, acte sau gesturi obscene, sa profereze ori sa scandeze injurii, cuvinte sau expresii jignitoare ori vulgare, precum si amenintari cu acte de violenta impotriva celorlalti spectatori, oficiali, jucatori sau a bunurilor acestora;

           -    sa profereze ori sa scandeze injurii, cuvinte sau expresii jignitoare ori vulgare la adresa fortelor de ordine sau a personalului de ordine si siguranta;

           -  sa ameninte cu acte de violenta fortele de ordine sau personalul de ordine si siguranta;
           -   sa isi ascunda fata cu articole de imbracaminte sau alte accesorii, cu intentia de a impiedica identificarea;
            - sa amplaseze emblemele, pancartele, bannerele, afisele, steagurile sau alte mijloace de publicitate vizuala in alte locuri decat cele stabilite de organizator;

             Constatarea infractiunilor prevazute in prezenta lege se face de catre jandarmi si politisti.

 

 

 

    Ofiter specialist informare si relatii publice

 

                                                                  Lt.

                                                                        Georgeta CASVAN 

1 comentariu2982 vizualizări05 mai 2011
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0