Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Luni 22 Iulie 2024 - 14587
Dosar penal de sarbatori pentru cersetorie si sanctiuni de 4.700 de lei, aplicate de jandarmi.

In ultimele zile, jandarmii au efectuat mai multe actiuni specifice privind combaterea si prevenirea cersetoriei si a taierilor ilegale de material lemnos. Ca urmare acestia au intocmit actele de sesizare pentru infractiunea de folosire a unui minor in scop de cersetorie, conform art. 215, Cod Penal, pe numele lui B.Z., deoarece s-a folosit de copiii minori (de 7, respectiv 10 ani), pentru a apela la mila publicului.

        Actele de sesizare au fost predate Politiei conform procedurilor legale in vigoare, pentru continuarea cercetarilor.

De asemenea, pe perioada Craciunului, jandarmii au aplicat amenzi in valoare de 4.700 lei. Faptele sanctionate de catre oamenii legii au fost: cersetoria, consumul de bauturi alcoolice in spatiul public neamenajat, adresarea de injurii si tulburarea ordinii publice si provocarea unor scandaluri, conform prevederilor legii nr. 61 din 1991, pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice. Totodata, au fost aplicate sanctiuni si pentru sustragerea de material lemnos din fondul forestier fara drept, conform legii nr. 171 din 2010, privind stabilirea si sanctionarea constraventiilor silvice, art. 8, alin.1.

 

Compartiment Informare, Relatii Publice si cu Publicul.

 

0 comentarii3052 vizualizări27 decembrie 2017
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0