Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Sambata 22 Iunie 2024 - 14587
B-N se afla sub incidenta unei avertizari cod galben de vant si viscol.

Astazi, 18 ianuarie a.c., incepand cu ora 09.30, la sediul Institutiei Prefectului Bistrita - Nasaud, membrii Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Bistrita - Nasaud au participat la o videoconferinta organizata la nivel central, de la sediul Ministerului Afacerilor Interne, unde a fost realizata o analiza a situatiei operative de pe teritoriul Romaniei.

 In ceea ce priveste judetul Bistrita - Nasaud, acesta se afla, inca de ieri, sub incidenta unei avertizari cod galben de vant si viscol pentru zona de nord, nord - est, respectiv est a judetului. Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Bistrita - Nasaud a monitorizat in permanenta, prin dispeceratul integrat ISU - SAJ judetean, dar si prin structurile de la nivelul administratiilor publice locale, zona de competenta si situatia traficului rutier unde, in situatii de vant si viscol, pot aparea situatii de urgenta.

 Din fericire, in ultimele 24 de ore, nu au fost inregistrate apeluri pe numarul de urgenta unic 112 care sa semnaleze situatii de urgenta generate de fenomene meteo extreme. In acelasi interval, utilajele de deszapezire au actionat pe drumurile nationale si judetene cu utilaje care au folosit, in total, 562 tone material antiderapant. Nu au fost inregistrate blocaje, iar la ora acestei informari, toate drumurile nationale, judetene si comunale sunt deschise circulatiei, in conditii de iarna.

 

RECOMANDARI PENTRU CONDITII METEO NEFAVORABILE

 Sa adaptati permanent viteza la conditiile de drum si trafic. Chiar daca va aflati in localitati sau in afara lor, iar partea carosabila este umeda ori acoperita de polei, gheata, zapada sau mazga, trebuie sa circulati cu o viteza care sa permita oprirea in siguranta, avand in vedere ca distanta de franare in astfel de conditii este mult mai mare.

 Evitati actionarea brusca a sistemului de franare si a mecanismului de directie, deoarece autovehiculul pe care il conduceti poate derapa. Folositi cu precadere frana de motor atunci cand rulati pe un carosabil alunecos.

 Nu efectuati depasiri riscante!

 Pentru a preintampina producerea unor evenimente rutiere nedorite, Politia bistriteana recomanda de asemenea conducatorilor de autovehicule sa pastreze in mers o distanta suficient de mare fata de vehiculul din fata, pentru a putea opri in conditii de siguranta!

 Folositi luminile de intalnire si pe timpul zilei, mai ales in conditii de vreme nefavorabila.

 Curatati in permanenta farurile, blocurile de semnalizare, parbrizul, luneta si geamurile laterale ale autovehiculului, asigurati buna functionare a stergatoarelor de parbriz si folositi corespunzator instalatia de ventilatie - climatizare!

 Va reamintim ca utilizarea anvelopelor de iarna este obligatorie atunci cand se circula pe drumuri acoperite cu zapada, gheata sau polei. De asemenea, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

 

Pietoni,  luati-va toate masuri de precautie, pentru a fi siguri ca sunteti observati in trafic de catre soferi! Circulati, pe cat posibil, doar pe trotuare, faceti traversarea strazii prin locurile marcate, la culoarea verde a semaforului electric si numai dupa ce sunteti siguri ca intentia de a traversa a fost observata de catre soferi!

 De asemenea, politistii rutieri atrag atentia asupra necesitatii respectarii indicatiilor agentilor de circulatie, in cazul interzicerii temporare a circulatiei pe unele sectoare de drum.

 

 Aceasta informare este din partea Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Bistrita Nasaud.

 

0 comentarii3052 vizualizări18 ianuarie 2018
rss 2.0
rss 2.0