Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Sambata 22 Iunie 2024 - 14587
"Acest spatiu functioneaza fara autorizatie de securitate la incendiu".

De la  21 ianuarie 2018  a intrat in vigoare Legea nr.28/2018 pentru completarea Legii nr.307/2006 privind apararea impotriva incendiilor. Conform acestei legi, beneficiarii investitiilor care vizeaza constructii publice fara autorizatie de securitate la incendiu au obligatia sa realizeze si sa amplaseze panouri de instiintare in dreptul intrarilor in spatiile respective, cu urmatorul continut, tiparit cu litere de tipar cu dimensiuni de minimum 2,5 cm, de culoare rosie, pe fundal alb: «Acest spatiu functioneaza fara autorizatie de securitate la incendiu».

Obligatia de marcare a spatiilor vizeaza categoriile de constructii cu urmatoarele destinatii si functiuni:

I. cladiri ori spatii amenajate in cladiri cu destinatia de comert - baruri, cluburi, discoteci, restaurante, centre comerciale, magazine, supermagazine si hipermagazine;

II. cladiri ori spatii amenajate in cladiri cu destinatia de cultura - teatre, cinematografe, sali polivalente, sali de spectacole sau altele asemenea, destinate sau deschise participarii publicului;

III. cladiri ori spatii amenajate in cladiri cu destinatia de turism - hoteluri, moteluri, hosteluri, vile turistice, cabane turistice, pensiuni, apartamente si camere de inchiriat in regim hotelier.

Nerespectarea obligatiei de marcare a acestor spatii prin realizarea si amplasarea panourilor de instiintare atrage dupa sine sanctionarea contraventionala cu amenda in cuantum de pana la 5000 lei.

Prevederile anterior mentionate se aplica numai categoriilor de constructii pentru care este obligatorie obtinerea autorizatiei de securitate la incendiu, conform art. 30, alin. (4), din Legea 307/2006 privind apararea impotriva incendiilor, cu completarile si modificarile ulterioare.

 

INFORMARE SI RELATII PUBLICE ISU "BISTRITA".

0 comentarii3311 vizualizări25 ianuarie 2018
rss 2.0
rss 2.0